Stiri: Logistica

Trenuri Metropolis

În ce stadiu sunt lucrările de la metroul din Drumul Taberei?

14.09.2015

Metrorex a anunţat că structura de rezistență a proiectului „Linia de metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiței” este realizată în proporție de 71,76%. Cele mai avansate stații sunt Valea Ialomiței, unde lucrările la structura de rezistență au fost realizate în proporție de 99%, Romancierilor, cu un procent de 90%, Drumul Taberei 34, cu 90%, și stația Favorit – 93%.

„Magistrala M5 de metrou este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură urbană din România iar odată cu punerea în funcțiune, estimată pentru sfârșitul anului 2016, acesta își propune transportul unui număr de circa 64.000 călători pe zi. Îmbunătățirea confortului călătorilor și a eficacității traficului se va realiza printr-un sistem de transport ce va îmbunătăți durata de deplasare pe coridorul deservit, de la 32 de minute la 12 minute, cu o creștere a vitezei comerciale de la 13 kilometri/oră la 36 kilometri/oră”, precizează Metrorex.

Primul tronson al Magistralei 5 va avea o lungime de 6,871 kilometri și va număra zece stații. Este vorba de Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Valea Argeșului și Râul Doamnei.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanțat din fonduri structurale nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Sectorial — „Transport” 2007 — 2013.

„Noua magistrală de metrou va crește atractivitatea transportului subteran, comparativ cu transportul rutier, astfel că se va reduce numărul de accidente și degradarea drumurilor, se vor realiza economii de carburanți și întreținere și se va reduce considerabil timpul de deplasare”, au mai spus reprezentanţii Metrorex.