Stiri: Economie

Salarii 2024

În decembrie, pensiile vor fi primite în avans

04.12.2014

Ministrul Rovana Plumb a anunţat astăzi că, în luna decembrie, pensiile vor fi primite în avans, înainte de sărbători. În acest scop, termenele de virare a sumelor de plată către oficiile poştale au fost decalate, pentru a se asigura plata tuturor pensiilor înainte de sărbători.

“Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a făcut demersurile necesare pentru a achita drepturile cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii în avans, în perioada 11 – 24 decembrie, prin intermediul CN Poşta Română SA”, a declarat, astăzi, doamna Rovana Plumb, ministrul MFPSPV.

În ceea ce îi priveşte pe beneficiarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu, plata drepturilor va fi asigurată la ghişeele subunităţilor poştale, până în data de 30 decembrie.

De asemenea, referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor (este vorba de băncile care au încheiate convenții cu CNPP), aceste drepturi vor putea fi încasate la aceleaşi date ca în lunile anterioare, până în sărbătorile de iarnă.