Stiri: Companii

În jur de 23.000 de persoane au participat la Târgul de Turism al României

24.02.2017

În jur de 23.000 de vizitatori și-au planificat vacanțele la Târgul de Turism al României, eveniment găzduit de Romexpo în perioada 16 și 19 februarie, în creștere cu 5% față de ediția precedentă. Fiind cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei, bilanțul ediției de primăvară a Târgului de Turism demonstrează încă o dată oportunitatea organizării unui asemenea eveniment pentru revigorarea turismului intern, dar și pentru promovarea turismului internațional.

Per total, peste 270 de agenții de turism și tour-operatorii din 15 țări (Austria, Bulgaria, Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Cehă, Republica Dominicană, România, Turcia și Ungaria) au stat la dispoziția vizitatorilor pentru a crea împreună cu aceștia vacanțe personalizate în funcție de bugetul și preferințele fiecăruia.

Târgul a beneficiat de participările oficiale ale Bulgariei, Greciei, Israelului, Marocului, Republicii Moldova, Palestinei și Turciei.

În cadrul Târgului au fost prezentate oferte pentru toate buzunarele și preferințele şi nu au lipsit pachetele pentru pasionaţii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business.

Romexpo, partenerii săi și agențiile de turism au acordat o atenție deosebită turismului românesc. Astfel, vizitatorii și-au putut cumpăra călătorii în Maramureş, în Bucovina, în Harghia și Covasna, Apuseni, Delta Dunării sau pachete pentru petrecerea vacanței de vară pe litoralul Mării Negre.

„România dispune de un potențial turistic bogat și variat iar vânzările pentru destinaţii româneşti prin agenţiile de turism sunt în creștere. De aceea, prin intermediul Târgului de Turism, Romexpo a încurajat reprezentanții administrațiilor locale să prezinte publicului larg frumoasele meleaguri românești. Zonele turistice din România au fost reprezentate la târg prin Consilii Judeţene din Arad, Bistrița, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Sibiu, Suceava și Timiș”, au precizat reprezentanţii Romexpo.

Târgul de Turism este o manifestare expozițională pe care Romexpo o organizează bianual. Compania pregătește deja ediția de toamnă care va avea loc între 16 și 19 noiembrie 2017 și care va da startul celor mai bune oferte pentru vacanțele din timpul sărbătorilor de iarnă.