Stiri: Logistica

Program metrou meci Romania - Spania

În noiembrie, Metrorex va primi primul tren din cele opt comandate

28.10.2015

La începutul lunii noiembrie, CAF va livra către Metrorex, primul tren din cele opt suplimentare comandate la sfârşitul anului 2014 de către administratorul reţelei de metrou din Capitală. De asemenea, compania spaniolă a anunţat că va continua ritmul accelerat de producţie, urmând ca până la finele lui 2015 să mai livreze două trenuri.

„Primul vehicul va ajunge la Bucureşti la mai puţin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipulează un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, producţie, verificare şi recepţie finală ale primului tren. CAF va continua ritmul accelerat de producţie, astfel încât, până la sfârşitul anului, încă două noi trenuri să fie livrate către Metrorex”, au afirmat reprezentanţii CAF, într-un comunicat de presă.

În plus, cel de-al doilea tren care urmeză să fie livrat a fost deja testat sub supravegherea reprezentanţilor Metrorex, la unitatea CAF din Spania, şi a primit certificatul provizoriu de recepţie.

Noile trenuri au fost achiziţionate de Metrorex în baza unui contract de investiţii în valoare de 47 milioane euro semnat cu Metrorex în luna noiembrie a anului trecut, cu finanţare de la Banca Europeană de Investiţii.