Stiri: Companii

În urmă cu un an, astronauţii au savurat primul espresso băut în spaţiu

04.05.2016

În urmă cu un an, astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) au savurat primul espresso băut vreodată în spaţiu. Această premieră s-a datorat ISSpresso, primul espressor cu capsule creat special pentru a fi folosit în afara atmosferei terestre.

Expressorul, produs de Argotec şi Lavazza, le dă astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională posibilitatea de a bea un espresso oricând doresc.

Produsul a fost instalat pe Staţia Spaţială Internaţională de către Samantha Cristoforetti, astronauta italiană ce reprezenta Agenţia Spaţială Europeană, căpitan în aviaţia italiană şi membră a Futura, a doua misiune de lungă durată trimisă pe SSI de către Agenţia Spaţială Italiană.

ISSpresso este primul produs pe bază de capsule capabil să funcţioneze chiar şi în condiţiile extreme din spaţiu, el datorându-şi, de altfel, denumirea chiar Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS – International Space Station), unde a fost instalat.

Espressorul foloseşte aceleaşi capsule de cafea Lavazza precum cele folosite pe Pământ, fiind gândit şi construit pentru a oferi un espresso autentic italian din toate punctele de vedere, păstrând aroma, corpul, savoarea şi temperatura cafelei intacte.