Stiri: Energie

Incarcare masini electrice Renovatio Kaufland

Kaufland și Renovatio lansează primul hub de încărcare rapidă pentru maşinile electrice

26.10.2018

Kaufland și Renovatio au lansat primul hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice din România și Europa de Est. Staţia este situată în parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Văcărescu, nr. 120-144 din Capitală.

Încărcare maşini electrice Kaufland: Noul hub poate încărca şase maşini simultan

Noul hub oferă posibilitatea încărcării simultane a şase maşini electrice. Principalul beneficiu al acestuia este că trei dintre aceste maşini se vor putea încărca în regim rapid, la o putere de maxim 50kW.

Aşadar, majoritatea modelelor electrice, prezente pe piața locală, vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei, în mai puțin de 60 de minute. De asemenea, sunt disponibile trei puncte de încărcare semi-rapidă, cu o putere de 22kW.

Încărcare maşini electrice Kaufland: Ce maşini se pot încărca?

Stațiile sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in. Acestea au un regim de funcționare non-stop.

Potrivit angajamentului luat de Kaufland, costurile încărcărilor sunt suportate în totalitate de către retailer.

Încărcare maşini electrice Kaufland: Ce spun reprezentanţii retailerului?

,,Misiunea noastră este să demonstrăm că nu este complicat să acționezi cu grijă față de mediul înconjurător. Susținem proiectul din dorința de a încuraja utilizarea mașinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastră inițiativă în acest sens. Am lansat în anul 2016, împreună cu Renovatio, prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, pe care am pus-o la dispoziția tuturor în mod gratuit. În 2018, am ajuns la peste 20 de locații în parcările noastre, oferind astfel o mai mare autonomie în deplasare. Credem că prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai mulți oameni să fie eco”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Acesta a mai spus că responsabilitatea față de mediu a fost și va fi întotdeauna pe agenda Kaufland. Aceasta este parte integrantă a modului în care compania face business.

În plus, în contextul în care grija față de mediu este o prioritate pentru Kaufland, în magazinele companiei, și bineînţeles pentru încărcarea bateriilor mașinilor electrice, este folosită peste 95% energie din surse regenerabile.

Încărcare maşini electrice Renovatio

Rețeaua Renovatio e-charge deţine, la ora actuală, 92 puncte de încărcare în 38 de locații. Dintre acestea, 62 de puncte de încărcare sunt instalate în 23 de unităţi Kaufland.

„Realizarea de hub-uri de încărcare pentru vehiculele electrice face parte din strategia Renovatio de dezvoltare a infrastructurii urbane din marile orașe. Încercăm, în acest fel, să acoperim nevoile celor care își desfășoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduși de încărcare sunt o prioritate. Infrastructura de stații de încărcare din zonele de tranzit este la fel de importantă precum cea din zonele urbane pentru stimularea adopției în masă a vehiculelor electrice. Prin proiectul FastSEE, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu stații de încărcare rapidă și ultra-rapidă, două dintre coridoarele principale ale rețelei de transport pan-europene TEN-T ce tranzitează țara noastră până la sfârșitul anului 2020”, a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio Group.

El a mai spus că multe dintre locații sunt alese în baza parteneriatului cu Kaufland. Cele 53 de stații de încărcare rapidă vor fi amplasate la o distanță maximă de 80 km una de cealaltă. În plus, trei stații de încărcare ultra-rapidă vor fi instalate în Timișoara, Sibiu și București.

În anul 2016, Kaufland împreună cu Renovatio  au lansat prima rețea publică de stații de alimentare de tip Fast Charge.

Citeşte şi Programul Rabla 2018: Anunţul AFM