Stiri: Sanatate

Incendiu la Spitalul de Copii Robănescu

Incendiu la Spitalul de Copii Robănescu: Toți cei 110 copii au fost transferați în siguranță

26.07.2023

Incendiu la Spitalul de Copii Robănescu. Ministerul Sănătății a anunțat că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de Copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

110 copii au fost transferați în siguranță

Toți cei 110 copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții.

Ieri seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Evacuarea în siguranță a copiilor internați

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este în legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației.

Citește și Importanța angajamentului salariaților în dezvoltarea unei companii