Stiri: Retail

Scoala de Carte si Meserii Lidl

Încep înscrierile pentru Școala de Carte și Meserii Lidl!

25.06.2020

Școala de Carte și Meserii Lidl. Lanţul de supermarketuri continuă să sprijine formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului și să pregătească elevii de liceu pentru meseria de comerciant – vânzător, prin programul Școala de Carte și Meserii.

Aşadar, Tinerii care își doresc o carieră în retail se pot înscrie în programul de învățământ dual, în perioadele:

  • 29 iunie – 06 iulie
  • 22 – 24 iulie 2020

În plus, în acest an, 10 dintre absolvenții promoției din 2017 care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului, vor face parte din echipa Lidl România.

Școala de Carte și Meserii Lidl. Un program de învăţământ profesional în sistem dual

Școala de Carte și Meserii reprezintă un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice.

Proiectul a fost înființat în 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl împreună cu alți patru parteneri își propun să ofere absolvenților de școală gimnazială din şase orașe din România oportunitatea de a alege, începând cu anul școlar 2020-2021, o educație în retail și de a se specializa în meseria de comerciant-vânzător.

Școala de Carte și Meserii Lidl. Sesiuni de practică

În plus, în cadrul programului, Lidl le oferă elevilor și oportunitatea de:

  • a participa la sesiuni de practică în magazinele sale
  • a-și dezvolta abilitățile necesare unei cariere în comerț.

Astfel, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie, elevii din orașele din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv:

  • Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București
  • Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov
  • Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca
  • Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași
  • Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu
  • Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara

În fiecare liceu din cele şase orașe, Lidl, alături de companiile partenere, formează o clasă de comerciant-vânzător, pe care o susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Cine se poate înscrie la program?

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.

Școala de Carte și Meserii Lidl. Burse

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei pe lună. La aceasta se adaugă şi transport decontat și masă de prânz asigurată pe durata stagiilor de practică.

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl.

Citeşte şi Vacanţe 2020. Unde aleg românii să călătorească în acest an?