Slide

Stiri: Sanatate

Începând de astăzi se poate dona sânge și la Spitalul Universitar

15.01.2015

Spitalul Universitar de Urgență București a inaugurat Centrul de donare transfuzională, eveniment la care a fost prezent şi Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății. De asemenea, acesta a inspectat, în cadrul vizitei, stadiul lucrărilor la blocul operator care va avea 11 noi săli de operație, care va fi inaugurat în primăvara acestui an.

 “Începând de astăzi se poate dona sânge și la Spitalul Universitar. Am inaugurat punctul de colectare a sângelui într-un spaţiu modern, dotat cu echipamente noi şi la standarde europene. Este al doilea punct redeschis dupa cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Pacienţii internați anual în regim de spitalizare continuă pot avea acces în caz de necesitate, mult mai ușor la sânge şi derivate din sânge, iar aparţinătorii sau cei dornici să doneze o pot face şi aici, scurtând astfel traseul produselor din sânge. Anul trecut am promis redeschiderea acestor puncte de colectă în marile spitale pentru a evita discontinuitățile în colectare ”, a declarat ministrul Sănătății.

Din primăvară, Spitalul Universitar de Urgență din Capitală va beneficia de cel mai modern bloc operator din România cu echipamente de ultimă generație. Vor exista circuite total separate pentru personalul medical și pentru deșeuri, iar cele 11 noi săli de operații se vor adăuga sălilor de operații existente, astfel încât zilnic se vor putea efectua 77 de operații.