Slide

Stiri: Sanatate

Noul vaccin COVID-19

Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin Pfizer

13.05.2022

A patra doză de vaccin Pfizer. Ministerul Sănătăţii anunţă că, începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Cine se poate vaccina cu a patra doză de vaccin Pfizer

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu această doză suplimentară se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Recomandări

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin anti-COVID-19 în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor severe de boală și deceselor din cauza COVID-19, anunţă Comitetul Naţional de Coordinare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.

Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, în interes individual și al sănătății publice.

Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Citeşte şi Protocolul pentru tratamentul COVID-19, modificat de Ministerul Sănătăţii. Anunţ important