Stiri: Stiri

Începutul de 2014 aduce impozitul forfetar

12.09.2013

Aplicarea impozitului forfetar, cel care va înlocui cota de 16 la sută pe profit sau de 3 la sută pe cifra de afaceri, va avea loc de la 1 ianuarie 2013, conform unui proiect de lege al guvernului.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de agenția Mediafax proiectul de lege nu a putut fi adoptat la mijlocul săptămânii trecute deoarece nu primise toate avizele necesare şi va fi aprobat de guvern săptămâna viitoare, pentru a fi apoi dezbătut în regim de urgenţă în Legislativ.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, a declarat că impozitul forfetar se va aplica pentru câteva mari categorii de servicii: hoteluri şi pensiuni; restaurante, baruri şi cafenele; saloane de înfrumuseţare şi spălătorii auto. guvernul urmăreşte prin această măsură lărgirea bazei de impozitare prin taxarea firmelor care nu declară profit şi care, potrivit autorităţilor, fac evaziune fiscală.

Premierul României Victor Ponta a solicitat miniştrilor ca toate ordonanţele de urgenţă de pe ordinea de zi să fie transformate în proiecte de legi şi, după adoptare, să fie transmise Parlamentului spre aprobare, subliniind că vrea ca deciziile guvernului să fie dezbătute de Legislativ, notează Ziarul Financiar, citând Mediafax.

„Am cerut ca toate aceste proiecte de ordonanţă de urgenţă să fie transformate în proiecte de legi şi trimise Parlamentului. Vreau să nu mai luăm decizii prin ordonanţe de urgenţă, iar în activitatea guvernului să predomine proiectele de legi, şi nu ordonanţele de urgenţă“, a declarat Victor Ponta.

Sursă: Ziarul Financiar