Stiri: Constructii

Indexul T.R.A.I.

Storia lansează indexul T.R.A.I., care măsoară bunăstarea din cartierele din România

12.10.2022

Indexul T.R.A.I. Platforma de imobiliare Storia.ro a lansat un instrument important care va putea orienta deciziile de achiziție sau închiriere de locuințe. Indexul T.R.A.I., regăsit pe platforma trai.storia.ro, măsoară principalii indicatori de bunăstare din cartierele din România: traficul, reperele, aerul, dar și imobiliarele, respectiv costurile pe metru pătrat pentru locuințele din fiecare zonă selectată.

Patru paliere

Indexul T.R.A.I. este dezvoltat pe patru paliere pentru a extrage date într-un mod automat și dinamic. Informațiile despre circulația rutieră sunt extrase din Google Traffic și actualizate săptămânal; datele despre punctele de interes provin din Google Places și sunt actualizate lunar, iar informațiile despre calitatea aerului sunt extrase zilnic din platforma airly.org. De asemenea, datele imobiliare iau în calcul costul mediu/mp și sunt extrase din platforma storia.ro, oferind astfel scoruri finale de la 0 la 100 care reflectă calitatea locuirii din fiecare cartier selectat. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai bun nivelul de trai din zona aleasă.

Nevoile tuturor celor aflați în căutarea unei locuințe

„Am fost întotdeauna atenți la nevoile tuturor celor aflați în căutarea unei locuințe, atât prin campaniile pe care le-am dezvoltat până acum, cât și prin studiile pe care le-am lansat de-a lungul timpului. Așa cum știm cu toții, locația este principalul criteriu atunci când ne căutăm o locuință, însă există foarte puține date în piață despre calitatea vieții în cartierele din România.

Deși avem la dispoziție un indicator pur economic, care reflectă produsul intern brut mediu pe cap de locuitor, din punctul nostru de vedere, acesta nu va reuși să reflecte 100% calitatea vieții într-un cartier sau oraș, așa cum poate o fac spațiile verzi din zona respectivă sau nivelul de poluare. Astfel că, prin lansarea indicelui T.R.A.I., ne-am dorit să prezentăm o perspectivă complexă și realistă asupra cartierelor din România” a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

Citește și Prețuri apartamente 2023: Ce evoluții sunt estimate pentru piața imobiliară?