Stiri: Finante

Indicele FANG+, disponibil si pentru investitorii romani

Investitorii români au acces la cele mai mari 10 companii de tehnologie din lume

06.02.2019

Investitorii români vor avea acces la cele mai mari 10 companii de tehnologie din lume. Acest lucru este posibil după ce X-Trade Brokers (XTB), una dintre cele mai mari companii de brokeraj din lume, a introdus în oferta sa un nou instrument financiar bazat pe indicele FANG+ al Bursei de Valori din New York (NYSE).

FANG+ include acțiuni ale celor mai mari 10 companii de tehnologie din lume.

Indicele FANG+. Platforma de tranzacționare xStation XTB

Investitorii pot tranzacționa instrumentul începând cu data de 4 februarie 2019, folosind platforma de tranzacționare xStation XTB.

FANG este un acronim de la Facebook, Apple, Netflix și Google. În afară de acești patru giganți ai tehnologiei, indicele include și acțiuni ale companiilor chinezești Baidu și Alibaba, precum și acțiuni americane de tip blue chips ca Amazon, Nvidia, Tesla și Twitter.

Indicele FANG+. Contract pentru diferență

Noul instrument introdus de XTB este un CFD, un contract pentru diferență, instrument care oferă traderilor și investitorilor posibilitatea de a beneficia în urma variației prețurilor, fără a deține activul suport.

Randamentul investiției este calculat pe baza modificării prețului activului dintre momentul cumpărării și momentul vânzării, fără a lua în considerare valoarea de bază a activului suport. CFD-ul bazat pe FANG+ este oferit printr-un contract încheiat între un client și un broker, XTB.

Indicele FANG+. Recomandări

Agenția de brokeraj permite clienților să opteze atât pentru poziții short, cât și pentru poziții long pe un instrument, ceea ce înseamnă că aceștia au posibilitatea de a câștiga atunci când prețul scade (prin optarea pentru o poziție short) sau când prețul crește (prin optarea pentru o poziție long).

Randamentele anuale ale indicelui FANG+ le-au depășit pe cele ale NASDAQ100 cu aproape 10 puncte procentuale.

Indicele FANG+. Randament

În perioada 19 septembrie 2014 și 18 ianuarie 2019, randamentul total anualizat a fost de 23.48% pentru FANG+, în timp ce pentru NASDAQ100 a fost de 13.64% iar pentru S&P 500 de 8.99%.

Indicele FANG+. Ce spun reprezentanții XTB România?

”Performanțele trecute nu oferă, însă, indicii despre rezultatele viitoare, totuși coerența grupului pe perioada trendului ascendent al pieței din ultimii ani sugerează că a dobândit o vizibilitate largă și o ”identitate” proprie, urmând, probabil, să mențină un comportament coerent în viitor, posibil mai volatil decât piața, deși direcția viitoare rămâne o necunoscută”, a declarat Claudiu Cazacu, Strategist-șef la XTB România.

Citește și DP World Constanța și-a reînnoit contractul cu Portul Constanța