Stiri: Companii

Impozite castiguri bursa 2022

Acțiunile OMV Petrom (SNP) și TeraPlast (TRP), incluse în indicii FTSE pentru Piețe Emergente

24.08.2021

Indicii FTSE pentru Piețe Emergente. Acțiunile OMV Petrom (SNP) și TeraPlast (TRP) vor fi incluse, din 20 septembrie, în indicii FTSE pentru Piețe Emergente, alăturându-se acțiunilor Banca Transilvania (TLV) și Nuclearelectrica (SNN).

Indicii FTSE pentru Piețe Emergente. Cinci companii

România își consolidează, astfel, ponderea în indicii FTSE Russell, având cinci companii prezente în toți indicii furnizorului global:

  • Banca Transilvania
  • Nuclearelectrica
  • OMV Petrom
  • TeraPlast
  • Bittnet (BNET)

Includerea acțiunilor OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, și TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC și unul dintre cei mai importanți jucători pe piață de instalații din România, în seria de indici FTSE Global Equity Index Series a fost decisă de furnizorul global de indici în urma revizuirii semestriale, anunțată vineri, 20 august. Cele două companii vor intra în componență indicelui începând cu 20 septembrie.

Anunţul făcut de preşedintele BVB

„Decizia FTSE privind includerea OMV Petrom în indicii All-Cap și, totodată, trecerea TeraPlast din FTSE Global Micro-Cap în FTSE Global All-Cap validează potențialul pieței de capital din România și dinamicitatea acesteia. În decurs de doar un an, reprezentarea României în indicii FTSE Russell a crescut de la trei la cinci companii și ne bucurăm că suntem prezenți cu domenii cât mai diversificate, de la energie și financiar, la IT, deoarece prezentăm o poză relevantă investitorilor globali în ceea ce privește oferta de companii în care pot investi la BVB. Această ofertă continuă să se diversifice și să crească prin listarea de noi companii la BVB, iar anul 2021 este cel mai bun an din ultimii 22 în ceea ce privește numărul de companii nou venite pe piață atât cu acțiuni, cât și cu obligațiuni”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori Bucureşți (BVB).

OMV Petrom a fost listată la BVB în 3 septembrie 2001. Aceasta este cea mai mare companie românească de la Bursa de Valori București. Compania are o capitalizare de 23,7 miliarde lei (4,8 miliarde euro), la finalul ședinței bursiere de vineri.

TeraPlast a fost listată în data de 2 iulie 2008. La finalul ședinței bursiere de vineri avea o capitalizare de 1,7 miliarde lei (352,2 milioane euro).

Citeşte Evoluţie BVB mai 2021. Investitorii devin tot mai activi