Vanzarea TeraSteel si Wetterbest

Industrial Energy și Romenergo vor fi preluate de omul de afaceri Gheorghe Bîlteanu

18.11.2020

Consiliul Concurenței a anunţat că a autorizat tranzacția prin care omul de afaceri Gheorghe Bîlteanu are în vedere să preia companiile Industrial Energy și Romenergo, prin intermediul societății Albertha. Instituţia a precizat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Albertha este o societate cu răspundere limitată, constituită şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Cipru, care desfășoară activităţi ale holdingurilor.

Industrial Energy se ocupă de comercializarea energiei

Compania Industrial Energy SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Romenergo SA este specializată în realizarea de lucrări tehnice de infrastructură și reabilitare pentru proiecte în domeniul energiei, inclusiv pentru:

  • hidrocentrale
  • centrale termice
  • ecluze
  • baraje
  • stații electrice

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia urmează să fie publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor: Ce spun profesorii din România?

 

 

Citiți și despre: