Stiri: Logistica

Înmatriculările de maşini pentru transport, în creştere

05.08.2015

În primul semestru al anului, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 12,9% față de semestrul I din 2014, conform INS. De asemenea, în perioada analizată, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 8,2% față de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Totodată, INS a anunţat că în trimestrul II, comparativ cu trimestrul similar din anul 2014, înmatriculările de autobuze şi microbuze au crescut cu 97,1% şi autoturisme cu 11,9%. Scăderi s‐au înregistrat la categoriile mopede şi motociclete cu 8,7%.

În aceeaşi perioadă înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 30,9% la categoria autotractoare, cu 6,7% la categoria remorci  şi semiremorci respectiv cu 1,6% la categoria autocamioane.

Față de trimestrul I din 2015, în trimestrul II al acestui an, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 14,9%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 7,5%.