Stiri: Economie

Înmatriculările de vehicule rutiere au scăzut în primul trimestru

06.05.2014

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut, în primul trimestru al acestui an, cu 6,5%, comparativ cu primele trei luni din 2013, potrivit datelor INS.

În perioada analizată, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3,7% faţă de perioada similară din anul precedent.

În ceea ce priveşte categoriile mopede şi motociclete şi autobuze şi microbuze au fost înregistrate scăderi cu 4,9%, respectiv cu 27,2%.

“Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au înregistrat creşteri la categoriile următoare: autotractoare cu 44 %, respectiv remorci şi semiremorci cu 11,6% şi scăderi la autocamioane cu 6%”, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Comparativ cu trimestrul precedent, în primele trei luni ale acestui an, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat un declin de 16,3%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 4,9%.