Stiri: Social

Inscrierea in clasa clasa pregatitoare 2019

Înscrierea în clasa clasa pregătitoare 2019. Metodologia, aprobată de Ministerul Educației

25.02.2019

Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Ministerul Educației a aprobat metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020 și calendarul aferent acestei proceduri. Conform proiectului, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Listele cu circumscripțiile școlare

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare. Părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Citește și Profitul Bittnet s-a triplat în 2018. Creșterea veniturilor a fost puternic influențată de linia de integrare IT&C

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Școlile au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Cererile de înscriere, disponibile online

Cerererile de înscriere se pot descarca online, de pe site-ul Edu.ro. De asemenea, acestea pot fi completate tot online.

Citește și Cine este Antreprenorul anului 2018 în România? Acesta a concurat pentru marele titlu alături de alți 43 de lideri de afaceri și va reprezenta țara noastră în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year

Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Atenție părinți!

Completarea cererii de înscriere nu garantează înscrierea copilului în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea părinților de a se prezenta la unitatea de învăţământ unde doresc înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia.

Formularul online permite părinților doar să se prezinte la secretariatul școlii cu datele copilului precompletate, scurtând timpul de așteptare.

Citește și Sierra Quadrant cere schimbarea administratorului judiciar al RADET. Care este motivul care stă în spatele acestei solicitări?