Stiri: Agricultura

Insecticide cartof

Insecticide cartof: Soluţia perfectă pentru combaterea afidelor

04.02.2021

Insecticide cartof. Afidele în cultura de cartof pot provoca daune în mod direct datorită hrănirii cu sevă și indirect prin transmiterea virusurilor, cum ar fi: virusul Y, virusul răsucirii frunzelor, virusul M, S și altele, conform Corteva Agriscience.

Prevenirea apariției virusurilor în procesul de producere de sămânță de calitate este și trebuie să fie o preocupare de bază a fermierilor. Prin urmare, managementul controlului afidelor devine din ce în ce mai important.

Insecticide cartof. Afidele

„Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide care sunt vectori ai transmiterii virusurilor în aproximativ 80% din cazuri. Trebuie să știm că o singură generație de afide poate consuma 30-40 tone de sevă elaborată”, conform Corteva.

Reprezentanţii companiei mai precizează că de exemplu, virusul Y al cartofului este răspândit de cel puțin 25 de specii de afide.

Insecticide cartof. CLOSER

Astfel, pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de cartof, varză, salată și spanac, compania Corteva a lansat începând cu anul 2020 insecticidul CLOSER™, care are la bază o substanță activă nouă, sulfoxaflor, denumită sub numele de brand Isoclast™ active”.

Insecticidul CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active este omologat la doza de 0.2L/ha, atât la cartof cât și la culturi precum: varză, salată, spanac, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles.

La cartof se recomandă aplicarea a 2 tratamente, înainte și după înflorit, iar la varză, salată, spanac, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, se recomandă 1 tratament pe sezon. Indiferent de cultură, trebuie să se respecte timpul de pauză de 7 zile înainte de recoltare.

Insecticide cartof. Avantajele CLOSER

Insecticidul CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active are câteva caracteristici care îl disting pe piața insecticidelor:

• Are efect de șoc și rezidual excepțional, insectele fiind combătute în 2-3 zile de la aplicare;

• Are o stabilitate foarte bună la razele UV și este foarte rezistent la spălare;

• De asemenea, în momentul în care este diluat în apă cu pH-uri diferite dovedește o stabilitate foarte ridicată;

• Datorită acțiunii sistemice și translaminare, insecticidul pătrunde și sub frunze, între plante și lăstari, asigurând astfel controlul eficient al afidelor ascunse;

• Isoclast™ active se diferențiază de alte soluții datorită faptului că este foarte eficient împotriva insectelor rezistente la alte tipuri de insecticide;

• CLOSER™ este compatibil cu alte produse și se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător.

Isoclast™ active este cea mai eficientă soluție pentru combaterea insectelor cu aparat bucal de înțepat și supt, precum afidele.

Citeşte şi Reforma sistemului sanitar. Ce măsură a luat Guvernul?