Inspecția Muncii a sancționat 1.458 de companii

08.05.2017

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 24-28 aprilie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 304.666 de euro, adică 1.371.000 de lei. Au fost depistate 126 de persoane care desfășurau muncă fără forme legale, din care 22 în județul Sibiu.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 932.500 de lei din care 650.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 2.256 de controale. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 438.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 79 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.645 de controale în domeniu.

”În acord cu eforturile Organizației Internaționale a Muncii de diminuare a numărului victimelor din accidentele de muncă prin îmbunătățirea capacității de a colecta și a utiliza date de securitate și sănătate în muncă fiabile, instituția noastră depune eforturi pentru a îmbina eficient măsuri de prevenire cu prevederile legale în vigoare, astfel încât siguranța lucrătorilor să nu aibă de suferit. Săptămâna trecută, numai în domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați peste o mie de angajatori. Nu facem un scop în sine din aplicarea sancțiunilor, tocmai de aceea vom continua acțiunile de conștientizare a riscurilor la locul de muncă și de informare a angajaților cu privire la drepturile pe care le au”, a spus Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 

 

 

Citiți și despre: