Slide

Stiri: Logistica

Inspectoratul General pentru Imigrări a achiziţionat 12 Dacia Duster, cu fonduri europene

20.02.2015

Inspectoratul General pentru Imigrări a achiziţionat 12 autospeciale Dacia Duster cu tracţiune integrală 4×4, în cadrul proiectului European „Consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul returnării prin dotarea cu autovehicule”, finanţat din Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”.

Obiectul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.

Cele 12 autospeciale vor fi repartizate structurilor teritoriale pentru imigrări, în vederea întăririi capacităţii de combatere a imigraţiei ilegale şi de punere în executare a măsurilor de returnare, astfel încât să se asigure atât respectarea cadrului legal în domeniu cât şi siguranţa personalului implicat şi a străinilor returnaţi, cu respectarea deplină a drepturilor şi demnităţii migranţilor.

Costul total al autospecialelor este de 935.104,08 lei, fără TVA, iar acestea au fost cumpărate prin licitaţie publică deschisă.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Returnare –  Programul Anual 2013 şi are o valoare totală de 250.000 euro.