Instant Factoring

Instant Factoring anunță o nouă rundă de investiții

01.11.2019

Instant Factoring a anunțat că a închis o rundă de investiții de capital pre-seria A. Aceasta se ridică la 500.000 euro. Fondurile provin din partea unor investitori cu o bogată experiență internațională. Instant Factoring este primul start-up românesc ce oferă factoring online micilor antreprenori.

Instant Factoring. Ce spune conducerea companiei?

”Capitalul atras în aceasta rundă va contribui la consolidarea poziției noastre pe piața locală prin extinderea portofoliului de clienți din rândul micro-întreprinderilor și companiilor mici din România, și va fi investit în dezvoltarea platformei de factoring online, și a activităților strategice de branding și marketing digital”, a declarat Cristian Ionescu, CEO & Președinte, Instant Factoring.

Instant Factoring. Prima rundă de finanțare cu capital privat

Compania se află la prima rundă de finanțare cu capital privat, în afară de capitalul inițial subscris în anul 2018 de către fondatori, în valoare totală de 500.000 euro. Investiția totală de capital din partea fondatorilor și a noilor acționari atinge valoarea de 1 milion euro.

Noua investiție vine din partea unor antreprenori și investitori de talie internațională:

  • Xenofon Vodorouglou
  • Constantin Goulimis
  • EDUCATIVA

Este vorba de un grup de întreprinderi sociale cu focus în domeniul educației.

Instant Factoring. Capital de lucru

În plus, în toamna lui 2018, Instant Factoring a atras o finanțare de tip capital de lucru de 1,5 milioane euro din partea unui fond de investiții american de impact social, împrumut destinat desfășurării operațiunilor de finanțare de tip factoring și achiziției portofoliilor de facturi ale companiilor.

”Companiile mici din România se confruntă cu o acută lipsă a lichidităților în activitatea curentă, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse, iar factoring-ul online oferit de Instant Factoring este soluția rapidă și la îndemâna oricăreia dintre ele, prin care pot evita blocajul financiar și accesa capitalul atât de necesar dezvoltării afacerii”, continuă Cristian Ionescu.

Sprijin pentru firmele mici

Compania sprijină dezvoltarea firmelor mici, cu o cifră de afaceri de până la 2 milioane euro, furnizându-le soluții de finanțare online – factoring.

Platforma tehnologică permite analiza facturii finanțabile într-un interval de 2 ore pentru facturi de până la 10.000 de lei și 24 de ore pentru cele de până la 250.000 de lei, iar în maxim 24 de ore clientul primește banii în cont, pentru ambele cazuri.

Citește și Agenția de turism DER Touristik intră pe piața din România

 

 

 

 

 

Citiți și despre: