Stiri: Companii

Insulele grecești, vedetele sezonului estival din acest an

24.08.2016

Grecia este oficial destinația verii a anului 2016, în condiţiile în care peste 60% dintre turiştii români îşi petrec concediile în străinătate au ales insulele elene. Cele mai multe sejururi în aceste insule, respectiv 45%, au fost cumpărate cu oferte last minute, în luna iulie.

„Insulele grecești sunt vedetele sezonului estival din acest an. Creta și Zakynthos domină topul preferințelor turiștilor care și-au rezervat vacanțele în străinătate în luna august, vânzările companiei pentru pachetele disponibile în aceste destinații fiind în creștere cu 25% față de anul trecut”, potrivit Paravion

Astfel, 60% dintre turiștii români care și-au rezervat vacanțe în afara țării vara aceasta au ales pachetele disponibile în Creta și Zakynthos.

Bugetul mediu alocat de cei care și-au programat concediul în cele două insule se ridică la 600 de euro de persoană și include biletele de avion, transportul de la aeroport la hotel și retur, precum și cazarea cu demipensiune.

”Creta și Zakynthos sunt destinații extrem de ofertante pentru turiști, fie că sunt amatori de relaxare, pasionați de sporturi nautice sau vor să descopere locuri cu o încărcătură culturală bogată. Totuși, cei care și-au achiziționat vacanțe în aceste insule trebuie să își rezerve câteva zile și pentru vizitarea principalelor obiective turistice, pentru a se bucura de o experiență de vacanță desăvârșită”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Creta

Printre cele mai interesante puncte de atracție pentru turiștii care ajung în Creta se numără: Palatul minoic din Knossos – cel mai important sit arheologic de pe insulă, orașul Rethymno, supranumit Veneția Greciei, sau Elafonissi, cea mai frumoasă plajă din sud-vestul insulei.

Zakynthos

Turiștii care și-au rezervat vacanțe în Zakynthos, insula supranumită „Veneția sudului” sau „Floarea Levantului”, pot vizita orașul Zakynthos – capitala insulei, plaja Navagio – una dintre cele mai apreciate din Grecia, și grotele Keri, numite și peșterile albastre, care sunt foarte căutate de turiștii pasionați de snorkeling.