Întâlnire importantă la Bruxelles. Cu cine a discutat ministrul de Finanțe?

12.04.2018

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri și cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă.

În cadrul întrevederii cu Elżbieta Bieńkowska, Eugen Teodorovici a susținut realizarea măsurilor cuprinse în programul de guvernare 2017-2020 legate de modificarea și simplificarea legislației privind achizițiile publice. Obiectivul principal pentru acest an este centralizarea achizițiilor publice din administrația publică centrală și simplificarea legislației în domeniu.

Ministrul Finanțelor Publice a discutat cu Pierre Moscovici despre elaborarea unui cadru modern adaptat realității pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și despre pregătirea preluării Președinției Consiliului UE de către România, la 1 ianuarie 2019. În cadrul întâlnirii, o temă importantă a fost evoluția economiei românești, țara noastră fiind inclusă în categoria statelor care nu se confruntă cu dezechilibre și continuă să se afle pe un trend favorabil, înregistrând în anul 2017 a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Datele finale indică o creștere de 6,9%, potrivit Raportului de țară pe anul 2018. Discuțiile au avut loc în contextul în care luna aceasta va fi publicat Raportul de țară pentru România pe 2018.

„Sunt mulțumit de modul în care au decurs discuțiile cu cei doi comisari europeni, care dețin unele dintre cele mai importante portofolii din Comisia Europeană. Vreau să subliniez că am avut întotdeauna o colaborare foarte bună cu oficialii de la Bruxelles și în calitate de ministru al Fondurilor Europene și ca ministru al Finanțelor Publice. O colaborare benefică pentru România”, a declarat Eugen Teodorovici.

 

 

 

Citiți și despre: