Întârzieri ale trenurilor din cauza caniculei

11.08.2015

Temperaturile ridicate cauzează întârzieri ale trenurilor, spun oficialii CFR. Potrivit acestora, viteza de circulație a vagoanelor va fi redusă semnificativ, ca urmare a atenționărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit CFR, atunci când se înregistrează temperaturi caniculare, angajații de întreţinere a căii ferate fac revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar viteza de circulaţie a garniturilor de călători şi de marfă se reduce cu 20 – 30 de kilometri pe oră comparativ cu viteza normală de circulaţie.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată – explică reprezentanţii CFR.

Finalul de săptămână a adus reduceri semnificative de viteză pentru trenurile care traversează judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare. Temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50 – 55 de grade Celsius.

Cei care vor să se asigure că ajung la destinație la timp sunt sfătuiți să ceară informaţii cu privire la eventualele modificări din mersul trenurilor la staţiile şi agenţiile CFR, dar şi la numărul de telefon 021/9521.

Citiți și despre: