Stiri: IT&C

Intel a înregistrat în primul trimestru venituri de 12,8 miliarde dolari

16.04.2014

Intel a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri de 12,8 miliarde de dolari, în timp ce veniturile operaţionale au fost de 2,5 miliarde de dolari. De asemenea, compania a anunţat un profit net de 1,9 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 38 de cenți.

În plus, Intel a generat circa 3,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 545 de milioane de dolari pentru a răscumpăra 22 de milioane de acţiuni.

“În primul trimestru al anului am văzut o creștere importantă în segmentul centrelor de date, semne de îmbunătățire în segmentul PC-urilor și am livrat 5 milioane de procesoare dedicate tabletelor, ceea ce ne apropie de ținta noastră de 40 de milioane de tablete pentru 2014”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel.

Acesta a mai spus că Intel şi-a arătat angajamentul de a crește în domeniul enterprise cu colaborări strategice și de business cu Cloudera. De asemenea, compania a lansat a doua generație a platformei LTE cu CAT6 și alte capabilități, precum şi primele produse bazate pe tehnologia Quark pentru Internet of Things.