Slide

Stiri: IT&C

Intel: În România peste 3 milioane de PC-uri sunt mai vechi de 4-5 ani

25.02.2015

Intel a lansat în România campania „Curățenia de primăvară”, care readuce în prim-plan desktop PC-ul și cele mai noi tehnologii integrate în acesta. Conform datelor companiei, în ţara noastră se află, în prezent, 3 milioane de PC-uri mai vechi de 4-5 ani.

„Este momentul pentru schimbare. Odată cu venirea primăverii, e timpul să vă aerisiți locuința, să scăpați de ceea ce e vechi pe birouri și să vă înnoiți. E perioada ideală când, pe lângă casă și garderobă, să faceți un upgrade de tehnologie”, au afirmat reprezentanţii Intel.

De asemenea, la nivel mondial, peste 600 de milioane de computere sunt mai vechi de 4-5 ani, majoritatea fiind PC-uri desktop, iar utilizatorii se plâng de sistemele lor învechite.

“Inspirate de Legea lui Moore, inovațiile Intel pentru segmentul desktop PC continuă. Strategia noastră este să reinventăm desktopul, cu accent pe segmentele de creștere evidentă, precum gaming-ul. De asemenea, ne propunem să oferim utilizatorilor desktop cele mai bogate experiențe de computing, la nivelul interfeței cu tehnologia, printre care asistență vocală, camera 3D sau eliminarea parolelor. Nu în ultimul rând, vom continua să inovăm în domeniul desktop PC-ului, ca să permitem noi dimensiuni în designuri mai mici, mai compacte, care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor”, declară Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

În plus, în ultimii 4-5 ani, numeroase aspecte s-au schimbat în industria computingului. PC-ul nu mai este doar un obiect. Avem așteptări mari de la tehnologie, iar computerele mai vechi pur și simplu nu țin pasul cu noi. Dacă nu ați făcut upgrade tehnologic în ultimii 4-5 ani, nu este târziu să se întâmple acum. Veți plăti în medie cu 800 de lei mai puțin acum, comparativ cu 5 ani în urmă.

Campanie Intel are mai mulţi partneri printre care se numără Altex, LikeIT, eMAG sau Maguay.

“Altex are la ora actuală disponibilă o gamă extrem de variată de desktopuri marca Myria destinate atât segmentului office, cât si celui de gaming entry-medium și high. De ce Myria? Pentru că sistemele preconfigurate sunt deja testate de specialiștii noștri, pentru a oferi, la un preț minim, maximul unei configurații. În proiectarea unui model folosim doar mărci de renume pentru că ne interesează să atragem în jurul nostru parteneri stabili, cu ajutorul cărora să dezvoltam proiecte de succes”,spune Carmen Florea, Product Manager Desktop Myria și componente PC, Altex.

Avansul tehnologic asigurat de Intel a transformat modul în care utilizăm computerele la ora actuală, comparativ cu jumătate de deceniu în urmă.

Inovațiile au generat o gamă largă de PC-uri mai mici, mai puternice și mai ușoare. De la Ultrabook-uri, sisteme 2 în 1, până la computere desktop, Intel oferă modele care răspund nevoilor, dorințelor și preferințelor oricărui utilizator.

“Sistemele desktop Njoy propuse de LikeIT răspund cu succes exigențelor utilizatorilor. PC-ul desktop este un produs versatil, ce poate fi upgradat fără efort, iar datorită avansului tehnologic actual, are dimensiuni tot mai reduse. Gama oferită  de noi include modele ce se pretează și ca prim computer al familiei, dar și altele, mai performante, pentru utilizatori experimentați. Testele pe care le trec, recomandă PC-urile desktop Njoy ca unele dintre cele mai robuste, stabile și sigure de pe piață”, precizează Ovidiu Enache, Head of Marketing and Communication, LikeIT.

Aşadar, PC-ul se reinventează și continuă să fie relevant pentru utilizatori, mai ales în domenii precum gaming-ul.

“Susținem Campania „Curățenia de primăvară” cu o serie de noi produse Maguay, create special pentru segmentul value folosind expertiza tehnologică acumulat ăîn cei peste 20 ani de activitate, calitatea de Intel Platinum Partner și, desigur, cel mai bun raport preț/performanță. Sistemele din această campanie se remarcă printr-un design compact, optimizat pentru consum redus și gândit pentru termen lung. De asemenea, toate sistemele Maguay beneficiază de 36 luni garanție și de un suport tehnic de maximum 7 zile, pentru orice defecțiune”, menționează Corvin Pughin, Director Comercial Maguay.

În prezent, există numeroase tehnologii IT&C, conectate la Internet, precum smartphone-uri sau tablete, dar PC-ul rămâne cel mai bun dispozitiv pentru utilizatori dintr-o multitudine de motive, precum performanța, productivitatea sau multi-tasking-ul.