Stiri: Stiri

Interes ucrainean pentru gazele naturale din România

23.08.2013

Executivul ucrainean și-a exprimat interesul pentru a importa gaze naturale din România, un eventual acord pentru această tranzacție urmând a fi făcut în luna octombrie.

Ministrul ucrainean al energiei şi industriei cărbunelui, Eduard Stravytsky, a declarat că țara sa speră să semneze acorduri pentru livrarea de gaze „în sistem invers” cu Slovacia în septembrie iar cu România în luna octombrie.

Sunt încrezător că vom semna un acord cu partenerii noştri din Slovacia în septembrie, iar în octombrie sperăm să semnăm un acord cu România a afirmat oficialul într-o conferinţă de presă, citat de Interfax.

Debutul în exporturi de gaze în anul 2013 este una dintre ogligațiile pe care România și le-a asumat față de Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, scrie sursa citată.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, a declarat în  iulie că țara noastra va exporta în aproximativ 2-3 ani gaze în Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria. Asta odată ce vor fi construite conductele de interconectare.

Sursă: Mediafax