Logistica

INTERNATIONAL ALEXANDER, furnizor strategic de servicii de transport și logistică

01.12.2020

Deși transportul rutier de mărfuri rămâne domeniul principal de activitate, portofoliul de servicii include și transporturi aeriene, maritime și feroviare. INTERNATIONAL ALEXANDER, operator de transport și logistică din România, rămâne și în acest an compania desemnată „Cel mai eficient operator de transport cu capital românesc”, lider în domeniul de transport din România. Cu o experiență de 17 ani pe piața de transport și logistică și o creștere impresionantă din 2003, moment în care antreprenorul Simion Apreutese a fondat compania și a pus bazele afacerii cu o singură camionetă, INTERNATIONAL ALEXANDER a demonstrat de-a lungul anilor că este o companie stabilă, puternică, care are în spate o echipă profesionistă și unită, reprezentând cu mândrie un brand 100% românesc de referință.

Pentru INTERNATIONAL ALEXANDER, fiecare proiect este important, indiferent de dimensiune. Holdingul încorporează 14 companii independente, însă transportul rutier de mărfuri rămâne domeniul principal de activitate. În acest sector al activității, compania a menținut contractele existente, a redimensionat în trend crescător o parte din acestea și a încheiat noi contracte directe cu branduri de referință din sectorul automotive, FMCG sau farma, în regim FTL, grupaje, distribuție sau transport express.

„Flota proprie de peste 500 de vehicule, compusă din camioane euro 6, sprintere, transportoare și remorci mega, reprezintă cheia succesului pentru o companie orientată să ofere servicii flexibile și de calitate. Astfel, INTERNATIONAL ALEXANDER a crescut ca și companie an de an și pentru noi fiecare proiect în parte este o carte de vizită și o dovadă că tratăm cu profesionalism și dedicare solicitările oricărui partener”, ne-a declarat Dna. Loredana Apreutese, Director General INTERNATIONAL ALEXANDER.

Modelul de afaceri de tip client-furnizor s-a transformat în parteneriate solide

Domeniul de logistică directă în fabricile clienților este unul antrenant și în continuă creștere, iar rezultatele sunt vizibile prin faptul că actualii clienți au solicitat serviciile companiei și în alte locații pe care aceștia le dețin, atât în România, cât și în diverse locații pe plan internațional.

Astfel, modelul de afaceri inițial de tip client-furnizor devine treptat un parteneriat solid, în care se discută deschis potențialul de optimizare și viitoarele procese logistice. Transporturile specializate pentru vehicule reprezintă un segment care a scos în evidență unele variante interesante de parteneriate pentru următorii ani, direct cu OEM de top.

INTERNATIONAL ALEXANDER a devenit un integrator de servicii care acoperă pentru moment 4 piețe importante: România, Serbia, Ungaria și Germania

În plus, în locațiile externe ale companiei, s-au conturat noi proiecte de transport și logistică, inclusiv de spălare-ambalaje, ceea ce a făcut ca INTERNATIONAL ALEXANDER să devină un integrator de servicii care acoperă pentru moment 4 piețe importante: România, Serbia, Ungaria și Germania.

Extinderea rețelei regionale de birouri a companiei

Transporturile aeriene, maritime și feroviare completează armonios paleta de servicii oferite și poziționează societatea ca și furnizor strategic, capabil să ofere servicii complete, ducând automat la o comunicare facilă și eficientă.

Depozitele proprii de clasă A deja finalizate în Arad și Timișoara sunt funcționale și au completat gama de servicii oferite. Terenurile sunt deja achiziționate pentru viitoare dezvoltări de spații logistice în Sebeș, Sibiu și București. Toate locațiile sunt alese strategic, cu acces facil către principalele autostrăzi și sunt dotate cu utilaje de ultimă generație și sistem WMS performant.

INTERNATIONAL ALEXANDER a mărit flota proprie a companiei cu 30 de capete tractor, 80 de semiremorci mega Krone, 10 van-uri și mașini specializate pentru transportul de mașini

În prezent, compania activează ca un integrator independent de servicii de transport și logistică în România, Ungaria, Serbia și Germania, în locații alese strategic astfel încât să optimizeze fluxurile existente și să acopere regional serviciile oferite.

Decizia INTERNATIONAL ALEXANDER a fost aceea de a rămâne aproape de partneri și de a asigura continuitate în sectorul de transport și logistică. În acest sens, a fost mărită flota proprie a companiei cu 30 de capete tractor, 80 de semiremorci mega Krone, 10 van-uri și mașini specializate pentru transportul de mașini.

Capacitate rapidă de adaptare și recunoaștere pe măsură

„Cele mai importante provocări în perioada COVID-19, care a afectat întreaga economie, la nivel mondial, au fost legate de fluxul organizațional al personalului și de acțiunile strategice cu privire la întregul business. Mai mult decât atât, clienții au solicitat flexibilitate sporită în ceea ce privește asigurarea capacităților de producție și transport, indiferent de variația de volume. Ne-am adaptat rapid la piața solicitată și ne-am reorientat, astfel încât să îmbinăm segmentul în care activăm cu alte sectoare în care există cerere”, a continuat Directorul General.

Criza provocată de pandemia COVID19 a scos, cu siguranță, la iveală vulnerabilități, a schimbat comportamente și a zguduit puternic economiile din întreaga lume. Pe termen scurt, mediu și lung INTERNATIONAL ALEXANDER a luat măsuri concrete pentru a se reinventa și a rămâne un furnizor strategic pentru parteneri. Pornind de la aplicarea de măsuri de protecție pentru angajați, creșterea numărului de angajați, digitalizare, creșterea flotei proprii și dialog permanent pentru a fi proactivi și a aduce plus valoare în colaborarea cu clienții, compania se implică activ în soluționarea problemelor apărute și găsirea unor strategii care să asigure poziția sa în topul companiilor românești.

INTERNATIONAL ALEXANDER este o companie care pune accent pe standarde de calitate și deține certificările IS0 9001, 14001 și 45001, AEO, TAPA1 și TAPA3

De asemenea, compania este supusă periodic auditurilor din partea clienților, astfel încât, cu fiecare experiență, ajunge să adere la standarde mai mari, mai înalte, în favoarea clienților și colaboratorilor, dar și a propriei echipe.

„INTERNATIONAL ALEXANDER este pentru al patrulea an consecutiv desemnată la Gala Tranzit drept Cel mai eficient operator de transport cu capital românesc. În plus, compania se bucură de o deosebită popularitate, obținând votul publicului și Premiul pentru Popularitate. Motivația te ajută să pornești, iar obiceiurile te ajută să continui și nu facem niciodată rabat de calitate și certificări care să ne ateste competențele profesionale”, a afirmat Dna. Apreutese.

Loredana Apreutese – Managerul care ține România în mișcare

Business Magazin a oferit și un premiu special în acest an, Dnei. Loredana Apreutese, în calitate de Director General al INTERNATIONAL ALEXANDER, anume „Loredana Apreutese – Managerul care ține România în mișcare”. Luând în considerare contextul actual și libertatea de mișcare considerabil redusă, din cauza pandemiei, acest premiu motivează compania în sensul de a deveni și mai responsabilă și de a găsi soluții pentru a ține activitatea și economia în mișcare.

Compania este de asemenea în topul celor mai eficiente business-uri din România, conform Capital Top 300 companii, urcând anul acesta pe locul 200

Directorul General al INTERNATIONAL ALEXANDER a fost inclusă și în acest an în „top 100 femei de succes” și, suplimentar, datorită rezultatelor obținute de INTERNATIONAL ALEXANDER, i-a fost oferit un premiu special la Categoria Afaceri. La Gala I Succes, Directorul General al INTERNATIONAL ALEXANDER a fost premiată pentru al treilea an consecutiv pentru „Profesionalism în domeniul transporturilor”.

Evoluția pieței

Succesul companiei înseamnă stabilitate pentru fiecare persoană care face parte din povestea INTERNATIONAL ALEXANDER. Deși a traversat o perioadă cu multe provocări din cauza COVID19, decizia managementului a fost aceea de a păstra întreaga echipă și a și reușit să facă acest lucru.  Mai mult decât atât, dupa repornirea activității, a fost suplimentat numărul de locuri de muncă și, în prezent, la nivel de Holding, s-a ajuns la peste 1.400 de angajați, care contribuie zi de zi prin munca depusă la succesul companiei.

Succesul companiei înseamnă stabilitate pentru fiecare persoană care face parte din povestea INTERNATIONAL ALEXANDER

„Din punct de vedere financiar, compania a avut o creștere constantă în ultimii 5 ani, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitabilității. În 2019, INTERNATIONAL ALEXANDER a înregistrat o cifră de afaceri de 93 de milioane de euro, menținând procentul de creștere din anii anteriori, de aproximativ 25%. Din nou, pe fondul pandemiei COVID19, pentru anul 2020 se estimează o cifră de afaceri similară cu anul 2019”, a declarat, în încheiere, Dna. Loredana Apreutese, Director General INTERNATIONAL ALEXANDER.