Stiri: IT&C

Internet of Things: 28 de miliarde de dispozitive mobile vor fi conectate până în 2021

15.06.2016

Tehnologia mobilă, internetul broadband și serviciile în cloud se extind rapid, devenind elemente cheie ale transformării digitale pentru toate industriile, serviciile publice și orașe, arată cea mai nouă ediție a studiului Ericsson Mobility Report. Astfel, Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) va acapara telefoanele mobile, acestea urmând să devină cea mai mare categorie de dispozitive conectate până în 2018.

Mai mult decât atât, dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT.

În acest context, roadshow-ul global Ericsson „Transformăm ideile în realitate” va avea loc săptămâna aceasta în România. Evenimentul pune accent pe transformarea digitală pentru operatori și industriile implicate, în contextul Orașului Inteligent.

Conferinţa explorează alături de clienți, parteneri, inovatori și autorități modurile în care tehnologia ajută la transformarea business-ului furnizorilor de servicii și altor industrii, cu accent pe digitalizare, IoT, cloud, drumul către 5G și virtualizare.Toate acestea în contextul Orașului Inteligent, locul în care tehnologiile se întâlnesc pentru a îmbunătăți viața oamenilor, companiilor și societății.

Experți din întreaga lume, inclusiv din Centrul de Servicii Globale Ericsson România, vor prezenta și demonstra tehnologii și servicii ICT de ultimă generație.

„Sunt foarte entuziasmat că vom găzdui Roadshow-ul Ericsson în București și anul acesta. Acesta s-a dovedit a fi o platformă excelentă pentru continuarea dialogului deschis cu clienții și partenerii noștri, inovatori și autorități, cu privire la modul în care putem folosi tehnologia pentru a permite transformarea digitală a industriei din România în beneficiul tuturor. Timp de mai bine de 22 de ani, Ericsson a contribuit activ la dezvoltarea României către o Societatea Permanent Conectată, atât prin inovațiile tehnologice aduse în țară, cât și devenind unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul IT&C local”, a spus Giovanni Dalla-Vedova, Country Manager Ericsson Romania și Ericsson Head of Sales for Romania and Moldova.

Experții internaționali Ericsson vor prezenta pe durata Roadshow-ului în România și cele mai noi previziuni și tendințe în materie de trafic de date mobile, comportamentul utilizatorilor, IoT, Cloud și 5G.

Studiul Ericsson Mobility Report mai arată că între 2015 și 2021, numărul de dispozitive conectate la IoT va crește cu 23% de la an la an. Dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT.

Europa de Vest va fi prima care va adopta conexiunile IoT și se estimează că numărul de dispozitive IoT de pe această piață va crește cu 400% până în 2021.

De asemenea, se va întregistra o creștere semnificativă a consumului de date mobile de pe smartphone-uri până în 2021. Până în 2021, 70% din traficul de date mobile va fi generat de conținut video.

Studiul arată și o schimbare dramatică în obiceiurile de consum ale tinerilor: rata de utilizare a datelor mobile pentru vizionarea de conținut video a crescut cu 127% în doar 15 luni (2014-2015).
Pe o perioadă de 4 ani (2011-2015) s-a înregistrat o scădere de 50% în timpul pe care tinerii îl petrec uitându-se la televizorul clasic și, la polul opus, o creștere de 85% în rândul celor care urmăresc TV sau conținut video pe smartphone.

Traficul de date mobile este în continuă creștere: la nivel global a crescut cu 60% între primul trimestru din 2015 și primul trimestru din 2016. Mai mult, până la sfârșitul anului 2021, în jur de 90% din traficul de date mobile va fi generat de smartphone-uri.