Viteza internet Romania

Internetul în România. Turiștii străini rezervă pachete turistice cu acces gratuit la net

10.03.2016

O mare parte (peste 80%) dintre turiștii străini care vin în ţara noastră rezervă pachete turistice cu acces gratuit la internet. În acest context 85% din hotelurile din țară asigurând un astfel serviciu, conform unui studiu realizat de Paravion.ro. Pe de altă parte, în străinătate, 80% dintre hoteluri asigură acces la Internet, dar multe dintre cele de lux contra cost, prețurile fiind cuprinse între 10 și 30 euro pe zi.

La nivel local, Ploiești, București, Timișoara, Galați, Constanța și Cluj-Napoca sunt principalele orașe de pe harta turismului de afaceri care asigură cea mai bună conexiune la Internet prin Wi-Fi.

În ceea ce-i privește pe românii care călătoresc în afara ţării, aceștia aleg, cu precădere, hotelurile care asigură conexiune gratuită.

Turiștii români cei mai dependenți de servicii web sunt tinerii activi, cu media de vârstă de până în 40 de ani, care își doresc conectare permanentă, atât în scopuri personale, cât și profesionale.

La capitolul costuri de acces la Internet, SUA, Madagascar, Cuba, Mozambic, Africa de Sud sau Malawi se află pe primele locuri în clasamentul celor mai mari tarife. La polul opus se află Elveția, Luxemburg şi Japonia.