Logistica

INTERRELU, instalații de ridicat, noi și second-hand

01.07.2020

Compania comercializează o gamă largă de instalații de ridicat, precum și piesele de schimb necesare reparațiilor. Pentru INTERRELU, activitatea de debut a constat în reparații și vânzări pentru transpalete manuale pentru manipularea la sol a sarcinilor, activitate desfășurată de un singur angajat, și anume proprietarul afacerii nou constituite, Dl. Ungureanu Gheorghe. Printr-o muncă asiduă, prin promptitudine și profesionalism, într-un timp relativ scurt, compania câștigă încrederea clienților săi și face pasul către următoarea gamă de instalații, respective motostivuitoare, electrostivuitoare, transpalete electrice, semielectrice, ajungând să depășească zona Timișoara și zonele învecinate județului.

Anul 2006 este anul în care se semnează primele contracte mai ample de servicii, asigurând suportul necesar întreținerii instalațiilor de ridicat, prin efectuarea intervențiilor corective și preventive, necesare funcționării acestor instalații în parametrii constructivi, de către echipe cu o înaltă specializare.

 Echipa de service a INTERRELU este formată din personal calificat în meseriile de mecanic, electromecanic, electronist, dar și responsabili cu supravegherea lucrărilor

În anul 2007, societatea devine importator direct de echipamente de ridicat și manipulare mărfuri, precum și de piese de schimb și accesorii pentru aceste echipamente.

În anul 2009, INTERRELU face primele importuri semnificative din Germania de stivuitoare second-hand, pe care le repară în atelierul propriu și apoi le oferă spre vânzare sau închiriere, reușind astfel să pună la dispoziția utilizatorilor o gamă largă de stivuitoare frontale și laterale (motostivuitoare diesel și GPL, electrostivuitoare), transpalete electrice și semielectrice cu capacitate de ridicare de la 1 la 7 tone.

INTERRELU oferă o gamă largă de instalații de ridicat, noi și second-hand

În prezent, compania comercializează o gamă largă de instalații de ridicat, noi și second-hand, precum și piesele de schimb necesare reparațiilor. Din această gamă de produse fac parte electrostivuitoare, motostivuitoare diesel, motostivuitoare GPL, transpalete manuale, transpalete electrice, stivuitoare manuale și platforme autoridicătoare din mărcile LINDE, STILL, TOYOTA, NISSAN, CATERPILLAR, TCM, HYSTER, JLG, HAULOTTE, GENIE, UPRIGHT, CROWN. Stivuitoarele, transpaletele, platformele autoridicătoare sunt destinate atât vânzării, cât și închirierii.

Personalul specializat, competent și autorizat din cadrul companiei oferă servicii de RSVTI, expertize tehnice la stivuitoare și întocmire de documentații tehnice

„Suntem o companie multibrand și prin asta am reușit să rezistăm pe piață, deoarece mulți parteneri dețin diverse mărci de stivuitoare și astfel era necesar să solicite intervenția unei singure firme, care să asigure service-ul la întregul parc de instalații de ridicat. Pentru majoritatea brandurilor, INTERRELU deține diagnoze specializate și softurile necesare atât diagnosticării lor, cât și reglajelor necesare reparațiilor”, ne-a declarat Dl. Gheorghe Ungureanu, Director General INTERRELU SRL.

Cele mai importante avantaje competitive

INTERRELU deține un parc semnificativ de stivuitoare din diferite branduri și diferite capacități, destinate închirierii, ceea ce conferă posibilitatea înlocuirii stivuitoarelor defecte de la parteneri cu stivuitoare similare pentru perioada reparației, care ori durează mai mult de 24 de ore, ori necesită transportul stivuitorului defect la atelierul de la sediul companiei.

INTERRELU oferă clienților servicii de transport pentru echipamentele vândute, închiriate sau înlocuite

Compania dispune de platformă de transport stivuitoare de capacitate până la 20 de tone, ceea ce înseamnă că, în cazul închirierii și/sau vânzării, se poate oferi transportul echipamentului vândut, închiriat sau înlocuit la și de la client. Acest aspect este desigur un alt atu al companiei.

Cele mai fiabile și mai apreciate produse din portofoliul companiei, atât din punctul de vedere al performanțelor, cât și al prețului, sunt din marca HANGCHA. Aceste produse sunt distribuite cu succes încă din 2016. Sunt accesibile ca preț, dar și mai ușor de întreținut și reparat decât alte produse similare. Produsele HANGCHA corespund tuturor cerințelor europene, deși sunt produse în China, iar piesele de schimb sunt comandate la un furnizor din Belgia, durata de livrare fiind de maximum 24 de ore.

Importurile de echipamente, piese de schimb și accesorii în contextul pandemiei

În ritm cu întreaga economie mondială, compania a resimțit foarte puternic efectul pandemiei. În prima perioadă de 30 de zile nu au existat solicitări decât pentru intervenții de strictă necesitate de la marile rețele de retail care nu și-au întrerupt activitatea.

Provocările întâlnite în această perioadă au ținut de protecția față de COVID-19, de efectuarea deplasărilor pe distanțe mai lungi, în situații în care durata intervenției era mai mare de 12 ore, iar punctele de cazare erau închise, dar și cele legate de obținerea unor spații separate pentru efectuarea intervenției, spații unde să se poată efectua dezinfectarea echipamentelor asupra cărora se efectua intervenția.

În perioada stării de urgență, INTERRELU a pus în aplicare măsuri precum lucrul de acasă pentru birouri, limitarea la minimum a întâlnirilor, purtarea măștilor și a mănușilor de unică folosință, punerea la dispoziția angajaților a dezinfectanților, limitând accesul în societate la cazurile de strictă necesitate, măsurarea temperaturii angajaților și vizitatorilor, și nu în ultimul rând informarea continuă a tuturor angajaților asupra COVID-19 și a metodelor de prevenire a infectării.

Investiții recente

În ciuda situației recente, compania a continuat să investească în echipamente. Cele mai recente investiții au fost în diagnoze pentru 3 mărci de stivuitoare, fiind investiți circa 6.000– 8.000 de Euro pentru fiecare marcă. Totodată, se fac investiții în stivuitoare și nacele, noi și second-hand, în valoare medie lunară de 30.000 de Euro.

În ciuda situației recente, compania continuă să realizeze investiții în diagnoze, stivuitoare și nacele

O investiție importantă aflată în derulare este extinderea atelierului mecanic cu o hală suplimentară care să includă un atelier de vopsitorie, unul de confecții metalice și un spațiu destinat dezmembrărilor. În plus, se vizează și extinderea spațiului de depozitare cu un show-room modern, din sticlă, cu platformă de prezentare a produselor.

INTERRELU a investit și investește în permanență în instruirea tehnicienilor, în dotarea cu aparatura necesară intervențiilor, cu mijloace IT, în dezvoltarea continuă a Intranetului propriu, accesibil la nivel național de către utilizatorii lui, și pune la dispoziția partenerilor informațiile aferente intervențiilor și reviziilor în timp real.

Astfel, se reduce substanțial timpul de efectuare a comenzilor pentru piese de schimb și de remediere a defecțiunilor constatate, prin supervizarea permanentă a intranetului și a solicitărilor tehnicienilor, de către doi angajați de la biroul de achiziție-ofertare, care aprovizionează piesele necesare în cel mai scurt timp, de regulă în 24 de ore.

INTERRELU dispune de suficiente resurse umane și materiale pentru îndeplinirea obiectivelor propuse și achitarea sarcinilor contractuale asumate: 40 de angajați, din care 20 de tehnicieni, 3 electroniști, un șef de service, 18 autoutilitare și 3 autocamioane cu platformă

În plus, clienții au în permanență la dispoziție un stoc permanent de 80-100 de stivuitoare, transpalete electrice și semielectrice, stoc permanent de 30-50 de transpalete manuale, stoc permanent de piese de schimb și consumabile, presă de 120 de tone forță.

Certificările deținute de INTERRELU

Compania oferă, de asemenea, servicii de diagnoză computerizată pentru mărcile Linde, Still, OM-Pimespo, Jungheinrich, Toyota, Caterpillar, deținând autorizație ISCIR, oferă servicii RSVTI, conform autorizației nr. OR/ORD130/1039/2/23.10.2015 și expertiză la stivuitoare autopropulsate până la 15 tone și translatoare stivuitoare până la 3 tone.

INTERRELU este certificată atât conform standardului ISO 9001:2015, cât și ISO 14001:2015.

„Colectăm și reciclăm toate deșeurile rezultate din activitatea noastră, avem contracte încheiate în aceste sens cu firme de resort, avem recipiente specifice deșeurilor colectate, spații dedicate anumitor deșeuri care reprezintă pericol pentru mediu și pentru angajați, deci respectăm legislația în domeniu”, continuă Dl. Gheorghe Ungureanu.

Compania a întocmit planuri pentru acțiuni în situații de urgență, precum și planuri de gestionare a deșeurilor

INTERRELU se află într-un proces continuu de perfecționare și dotare, atât în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, cât și în oricare alt aspect al activității.

Încredere în viitor

În prezent, compania își are sediul principal în loc. Becicherecu Mic, nr. 468H, jud. Timiș, pe o suprafață de 5.000 de mp, plus încă o suprafață adiacentă de 5.000 de mp, mai nou achiziționată. Pe lângă centrul logistic din Timiș, INTERRELU mai dispune de un centru logistic la București, dar și de echipe de intervenție mobile cu personal angajat din zonele de intervenție, în Botoșani pentru zona de nord-est și Cluj pentru zona de nord și centru. Zona de sud a țării este acoperită în permanență cu un tehnician de la sediul firmei.

În 2019, INTERRELU a reușit să adauge noi clienți în portofoliu, să reînnoiască parcul de mașini de intervenție și softurile folosite în diagnosticare.

„Am pornit încrezători că în 2020 vom depăși situațiile întâlnite în 2019 și vom reuși să recuperăm și întârzierea avută în anul precedent, însă situația de forță majoră de la începutul anului a fost și este o piedică majoră în evoluția activității din acest an. Cu toate acestea, suntem o echipă încrezătoare în forțele proprii, în capacitatea profesională și suntem dedicați scopurilor noastre. Avem resursele necesare, voința și disponibilitatea de a depăși cu bine această perioadă, astfel încât sinusoida desenată în 2020 să fie cu vârful în sus”, a afirmat, în încheiere, Dl. Gheorghe Ungureanu, Director General INTERRELU.