Slide

Stiri: Logistica

Targul de Cariera Feroviara

Mai este doar o zi până la interviurile din cadrul Târgului de Carieră Feroviară în România

10.05.2022

Interviurile de la Târgul de Carieră Feroviară în România. Mai este doar o zi până la interviurile de la ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România, organizat de către CFiR în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, iar unsprezece companii au oferte pentru toată lumea cu posturi pentru diverse calificări, disponibile în toată țara.

Interviurile de la Târgul de Carieră Feroviară în România. Locuri de muncă

Companiile participante au în ofertele lor multe posturi pentru ingineri, economiști, arhitecți, tehnicieni, electricieni, mecanici de locomotivă, șefi de tren și alte meserii, cu experiență sau fără, în regim de lucru full-time, part-time, remote, hibrid (remote+office) sau cu prezență la locul de muncă.

Și-au anunțat prezența la această ediție a târgului companii cu activitate în infrastructura și/sau suprastructura feroviară, dar și operatori de transport feroviar, companii cu capital de stat, dar și cu capital privat, precum:

 • Baicons Impex SRL
 • Grup Feroviar Român (GFR)
 • ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate
 • DB Cargo Romania
 • voestalpine Railway Systems Romania
 • Cargo Trans Vagon
 • DB Engineering & Consulting
 • ”Electrificare CFR” S.A.
 • ROFERSPED
 • Telecomunicații CFR
 • TPF INGINERIE

Pentru a participa la târg este necesar să accesați pagina evenimentului, https://cfir.ro/targcfir/, să identificați, în ofertele angajatorilor, anunțul care vă interesează și să vă programați pentru un interviu.

10 mai – ziua Webinariilor CFiR, 11 și 12 mai – interviurile

Prima zi a evenimentului, 10 mai, este rezervată webinariilor susținute de instituțiile de învățământ de profil și de companiile partenere.

Webinariile CFiR vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, apoi vor fi disponibile pe canalul youtube.

Cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face trimițând-o pe adresa de email targ@cfir.ro sau în direct, în timpul prezentărilor.

Programul zilei

Programul zilei, care va fi actualizat în permanență pe pagina evenimentului, este următorul:

10:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar, în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu, vor fi prezentate de către Anna-Maria Dudas, director general al CENAFER.

În continuarea acestui webinar Amedeo Neculcea, Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR), va avea o intervenție pentru a prezenta oferta de cursuri de calificare ale acestei companii.

13:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2022; vor prezenta conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, decan al Facultății de Transporturi și prof.dr.ing. Gabriel Popa, prodecan al Facultății de Transporturi.

15:30 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultatii de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

În următoarele două zile, 11 și 12 mai, candidații vor avea ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, având astfel posibilitatea de a susține interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla, din România sau din străinătate, și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, care este compatibil cu aplicația Zoom și este dotat cu cameră, microfon și boxe/căști.

11 companii la Târgul de Carieră Feroviară în România

Baicons Impex SRL

Baicons Impex SRL – Partener Gold, societate având ca principal domeniu de activitate proiectare, consultanţă şi supervizare lucrări pentru drumuri, poduri, lucrări de artă, construcții civile şi industriale si căi ferate, dorește să angajeze Inginer proiectant de căi ferate, drumuri și poduri, Inginer proiectant Instalații feroviare (SCB, CE, ERTMS etc), Inginer proiectant energoalimentare/ linie de contact, Inginer Proiectant Construcții Civile.

Grup Feroviar Român (GFR)

Grup Feroviar Român (GFR) – Partener Gold, entitatea fanion a GRAMPET GROUP, cel mai mare holding feroviar privat din Uniunea Europeană, este un operator feroviar cu capital românesc 100% privat, care a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere. La această ediție a târgului, GFR face înscrieri pentru Curs calificare – Mecanic de Locomotivă și angajează: Lăcătuș Montator Agregate Energetice și de Transport (LMAET) – Activitate Locomotive, Electrician – Activitate Locomotive, Lăcătuș Montator Agregate Energetice și de Transport (LMAET) – Activitate Vagoane, Mecanic Locomotivă, Șef tren, Revizor Tehnic Vagoane, și Logistician/Tehnician CPDT.

ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate

ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate – Partener Gold, societate având activitate neîntreruptă de peste 75 de ani, autorizată să realizeze activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (elaborarea documentaţiei de protecţia mediului, studiu de impact, bilanţ de mediu si altele) – proiectare, consultanţă, expertize şi asistenţă tehnică – în domeniul transportului feroviar şi cu metroul, caută să își completeze echipa cu: Specialist Protecția Mediului/ Biolog, Inginer proiectant Structură de rezistență, Inginer proiectant Instalații electrice, Inginer proiectant Energoalimentare, Inginer proiectant Linie de contact și Protecția instalațiilor din cale și vecinătate.

DB Cargo Romania

DB Cargo Romania – Partener Silver, operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, de încredere pentru clienți, viabil economic, sigur pentru angajați și atent cu mediul, printr-o flotă de locomotive și vagoane impresionantă ca număr și performanță, precum și personal motivat și calificat, dispus pe întreaga rețea feroviară din România, angajează: Electrician reparații locomotive, Revizor Tehnic Vagoane, Responsabil Managementul Calității, Manevrant vagoane, Mecanic de Locomotivă (de drum), Mecanic Locomotivă, Revizor Siguranța Circulației, Șef Tren.

voestalpine Railway Systems Romania

voestalpine Railway Systems Romania – Partener Silver, singura companie din Româania furnizoare de schimbătoare și elemente de infrastructură pentru căile ferate, metrou, tramvai și companii cu linii industriale proprii, cu experiență de aproape 50 de ani, angajează Inginer Mecanic Proiectant Aparate de Cale și Inginer Mecanic Programator CNC.

„Încercăm permanent să creăm un mediu de lucru la fel de atractiv pentru angajații noștri pe cât este plin de provocări.  Pilonul central este o cultură corporate bazată pe respect și care are nevoie de încredere, diversitate și asumarea responsabilității”, afirmă reprezentanții companiei.

Cargo Trans Vagon

Cargo Trans Vagon – Partener Bronze, operator de transport feroviar de marfă, care din anul 2004 desfășoară activități de ansamblu ale transportului feroviar de marfă, intern și internațional, în conformitate cu cerințele feroviare și tehnologiile specifice de transport, în condiții de compatibilitate cu sistemul de transport feroviar european, face recrutări pentru posturile: Șef tren, Instructor Tracţiune, Mecanic Locomotivă, Instructor Vagoane și Inginer Material Rulant – vagoane.

DB Engineering & Consulting

DB Engineering & Consulting – Partener Bronze, lider în domeniul ingineriei și consultanței în sectorul feroviar care oferă consultanță clienților din Germania și din întreaga lume, dezvoltă soluții tehnice personalizate de infrastructură, mobilitate și transport, angajează Geodetic Engineer with German skills, Bridge Design Engineers, Rail Baltica projects, Bridge Design Engineer/Germany projects, Geotechnical Design Engineer, Architect, Inginer proiectant CFDP, Senior Expert Railway Bids, Senior Project Manager, Junior Project Manager, Expert with Scheduling of Works, Signalling Engineer, Railways & Roads Design Engineer.

”Electrificare CFR” S.A.

”Electrificare CFR” S.A. – Partener Bronze, filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A. ce are ca obiect de activitate comercializarea energiei electrice, angajează Ingineri (absolvenți ai Facultății de Energetică sau Inginerie Electrică).

ROFERSPED

ROFERSPED – Partener Bronze, organizator de transport care oferă o gamă largă de servicii legate de transportul feroviar și servicii de consultanță legate de soluțiile de transport, angajează Economist, Dispecer Circulație, Manevrant Vagoane, Mecanic Ajutor de Locomotivă, Mecanic de Locomotivă, Șef de Tren.

Telecomunicații CFR

Telecomunicații CFR – Partener Bronze, companie cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul telecomunicaţiilor feroviare, care furnizează servicii de cea mai înaltă calitate, bazate pe cele mai noi tehnologii, dorește să își completeze echipa de peste 500 de specialiști care asigură funcționarea optimă a rețelei 24/7 cu Tehnicieni Telecomunicații.

TPF INGINERIE

TPF INGINERIE – Partener Bronze, o companie dinamică de consultanță și inginerie integrată, capabilă să propună cele mai bune soluții pentru investitorii publici și privați din România, angajează Inginer Proiectant Poduri – Senior, Inginer Proiectant Poduri – Junior, Inginer Proiectant Electrificare și Energoalimentare, Diriginte de Șantier – Calitate, Cantităţi, Măsurători, Probe Teste Laborator, Diriginte de Șantier – Instalații de Electrificare și Energoalimentare, Inginer proiectant infrastructură feroviară, Inginer tehnologia transporturilor (Trafic), Diriginte de șantier Infrastructură/suprastructură feroviară, Diriginte de șantier Tuneluri, Expert/Inginer construcții civile, Coordonator proiect – în domeniul servicii inginerești și arhitectură, Inginer Rețele Electrice CF (ERTMS/SCB/CED), Inginer tuneluri, Inginer infrastructură feroviară, Inginer poduri – senior, Inginer geotehnică + consolidări și Inginer proiectant tuneluri.

Parteneri

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, Carieră Feroviară în România (CFiR) are parte de sprijinul partenerilor săi: Alstom, Grup Feroviar Român, Baicons, Electroalfa, Eximprod Grup, Knorr-Bremse, Novatex și Tim Rail Cargo și colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, precum: Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea din Craiova, Universitatea din Pitești, CENAFER, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

De asemenea, CFiR este susținută în demersul de promovare a Târgului de Carieră Feroviară în România de către partenerii săi media, Agerpres, Club Feroviar și Jurnalul de Afaceri.

Citeşte şi Conferinţa de Infrastructură 2022. Ce subiecte se vor dezbate?