Stiri: Finante

Intesa Sanpaolo finalizează transferul operațiunilor Veneto Banca

14.12.2017

Intesa Sanpaolo a anunţat că a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 sucursale către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

În urma acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. Totodată, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia în prezent de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent la ora actuală în ţara noastră cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Tranzacția face parte din contractul semnat pe 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.