Stiri: Finante

Intesa Sanpaolo preia First Bank.

Intesa Sanpaolo preia First Bank. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

08.05.2024

Intesa Sanpaolo preia First Bank. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenționează să achiziționeze First Bank S.A.

Activitatea companiilor

Intesa Sanpaolo S.p.A. este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea mamă a grupului Intesa Sanpaolo.

Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România S.A.

First Bank S.A. este o instituție de credit activă pe piața serviciilor financiar-bancare din România, care operează o rețea de 40 de sucursale și oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

Intesa Sanpaolo preia First Bank. Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Companiile nu reușesc să gestioneze mobilitatea resurselor umane