Producatori

Inteva Products, un jucător important în industria de automotive

01.10.2016

Compania a obținut numeroase premii la nivel internațional ca recunoaștere a performanțelor sale. Înființată în România în anul 2007, din dorința producătorului autohton de mașini de a avea cât mai aproape furnizorii, Inteva Products a început producția de serie în ianuarie 2008.

Fabricând macarale de geamuri și încuietori de uși pentru marca românească de mașini, inițial într-o singură fabrică, la Salonta, din anul 2015 compania activează pe teritoriul României prin două fabrici, cea de la Salonta și încă una la Oradea, devenind un jucător important la nivel global în industria de automotive.

„Produsele realizate de către cele două fabrici Inteva din România echipează cu mândrie vehicule din toate clasele – de la low cost până la mașini de lux: încuietori pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), concernul VW (VW, Skoda, Seat), Renault, Peugeot-Citroen, Hyundai-Kia; macarale pentru geamuri pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), Suzuki (SX4, Vitara) și cabluri pentru macarale livrate altor fabrici Inteva din Franța, Spania, Cehia, China, Mexic și Brazilia, iar de acolo ulterior către majoritatea producătorilor de autovehicule (VW, Renault-Nissan, Peugeot-Citroen, Tesla etc.). Prin fabrica din Oradea ne adresăm clienților noștri cu componente pentru acoperișurile panoramice, în special rolete textile, pentru VW, Mercedes, BMW și, în curând, acoperișuri panoramice complete pentru Peugeot-Citroen”, declară Mihai Cristea, director de fabrică Inteva Products.

Activitatea companiei

Inteva Products se adresează nevoilor clienților săi cu produse recunoscute pentru calitatea lor prin patru categorii majore: linia de acoperișuri panoramice (roofs), prezentă și în România prin fabrica din Oradea; linia de sisteme de acces (door systems), prin producție de încuietori, macarale pentru geamuri și panouri de ușă integrate, prezentă la Salonta; linia de micromotoare și electronice asociate (motoare pentru macarale de geam, motoare folosite la plierea oglinzilor, la închiderea și deschiderea electrică a trapelor) și linia pentru interioare de mașini (console centrale, panouri de bord).

La nivel european, sunt dezvoltate, în principal, primele trei categorii, având fabrici de producție în Spania (macarale), Franța (macarale, încuietori, micromotoare), Germania (acoperișuri panoramice), Cehia (macarale), Slovacia (acoperișuri panoramice) și România (încuietori, macarale pentru geamuri, precum și cabluri pentru macarale, în Salonta, și componente pentru acoperișuri panoramice în Oradea).

Inteva Products este un jucător important în industria de automotive, având o amprentă globală, cele patru categorii majore de produse ale sale fiind distribuite în toată lumea.

Astfel, compania Inteva are o amprentă globală, fiind prezentă prin cele patru categorii de produse de fabricile localizate în America (SUA, Canada, Mexic și Brazilia), Europa (Franța, Germania, Spania, Cehia, Slovacia, România, Ungaria și Polonia) și Asia (China, India, Coreea de Sud, Japonia), sprijinite de sediile centrale și centru de dezvoltare în Troy (MI, SUA) și alte centre de dezvoltare în SUA, Franța, Germania și China.

Toate gamele de produse respectă cele mai înalte standarde de calitate, fiind realizate sub cele mai stricte reguli de control al calității, în urma validărilor și testărilor riguroase. Cele două fabrici din România sunt certificate ISO TS16949:2009, precum și certificate pentru livrarea de componente pentru piața din Republica Populară Chineză (certificare CCC).

Pentru realizarea produselor, Inteva Products beneficiază de o echipă de profesioniști, formată din aproximativ 980 de angajați – peste 800 de angajați la Inteva Salonta și peste 180 de angajați la Inteva Oradea.

„În Inteva poți găsi reale oportunități de dezvoltare profesională, cât și de promovare. Investim substanțial în traininguri profesionale, adresate celor de la departamentul de calitate, de inginerie, departamentului logistic. În 2016 am inițiat Academia Inteva, în care angajații cu potențial sunt pregătiți pentru a face față la noi oportunități de carieră în Inteva. Anual avem studenți în internship pe perioada vacanței de vară”, susține Mihai Cristea.

Recunoașterea performanțelor

Ca recunoaștere a performanțelor, Inteva Products a obținut numeroase premii atât la nivel local, cât și la nivel internațional. Dintre cele la nivel național amintim Locul doi la întreprinderi mici și mijlocii în topul organizat de CAMERA DE COMERȚ BIHOR în anul 2009, iar la nivel internațional, în 2016,  Inteva PRODUCTS (Ohio) a obținut premiul Best employers in OHIO; în 2015, INTEVA PRODUCTS (China) a obținut premiul Quality Stability honor for its excellent quality control in 2015 (Premiul pentru excelență în calitate primit de către INTEVA de la clientul FAW-VW, producătorul VW în parteneriat cu guvernul chinez); în 2014 – INTEVA PRODUCTS (IMO) GENERAL MOTORS Presents Matamoros Plant 2 with 2013-2014 Supplier Quality Excellence Award (Premiul Excelență în calitate); tot în 2014 a fost obținut premiul Daimler Truck Honors Matamoros Operations with Third Consecutive Masters of Quality Supplier Award (Daimler onorează INTEVA cu al treilea master consecutiv premiu calitate furnizor).

Inteva Products a obținut numeroase premii de-a lungul timpului, ca recunoașterea a meritelor și performanțelor, cel mai recent fiind Premiul cel mai bun angajator pentru Inteva PRODUCTS (Ohio), în 2016.   

Aceste premii se datorează atât calității produselor oferite, cât și atenției pe care compania o acordă protecției mediului. Astfel, Inteva Products Salonta a implementat și menține Sistemul de Management de Mediu conform cu cerințele standardului SR EN ISO 14001/2005, în condițiile respectării legislației aplicabile în vigoare.

„În luarea deciziilor de afaceri luăm în considerare efectele și impactul lor asupra mediului. Ne-am angajat să reducem cantitatea de deșeuri, prin colectare selectivă, reciclare și valorificare, să participăm activ la educarea angajaților cu privire la conservarea mediului. Menținem relații deschise și constructive cu autoritățile în vederea conformării cu cerințele legale”, completează directorul de fabrică Inteva Products.

Compania este un membru responsabil al societății în care activează, fiind preocupată atât de protejarea mediului, cât și de bunăstarea comunității.

În plus, una dintre valorile companiei este grija pentru comunitate. În acest sens, Inteva desfășoară numeroase proiecte. Pe lângă internship-urile organizate pe timpul verii pentru elevi, compania sponsorizează și liceul local, dar cel mai important proiect este adoptarea unui orfelinat din Salonta, compania îngrijindu-se de copii, în special în perioadele de sărbătoare – la fiecare Crăciun și Paște.

Planuri de viitor

Pentru realizarea produselor, Inteva deține cele mai moderne tehnologii din domeniu, investind permanent pentru a menține același nivel de calitate, precum și poziția pe piață.

Astfel, cele mai recente investiții au vizat liniile de producție încuietori de uși RG3-Renault și S3M-Peugeot, Citroen și General Motor. Pentru viitor, compania are în plan dezvoltarea celei de-a doua linii de S3M, precum și o nouă linie de încuietori de uși de VW.

Din punctul de vedere al performanței financiare, cifra de afaceri la sfârșitul anului 2015 a fost de 46,8 milioane de dolari (Salonta – 45,3 milioane de dolari și Oradea – 1,5 milioane de dolari). Pentru anul în curs, conducerea Inteva Products preconizează o creștere semnificativă, cifra de afaceri preconizată pentru fabrica din Salonta fiind de 67 de milioane de dolari și pentru cea din Oradea, de 17 milioane de dolari.