Stiri: Companii

Productie vin Romania

Într-o zi obișnuită, un sfert dintre români consumă băuturi alcoolice

01.06.2016

Într-o zi obișnuită, un sfert dintre români consumă alcool, arată un studiu GfK care analizează ocaziile de consum ale băuturilor. De-a lungul anului, numărul celor care consumă alcool variază, vârful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie – septembrie). Preferatele românilor sunt berea și vinul făcut în casă, a căror importanță în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece.

De asemenea, studiul precizează că în perioada octombrie 2015 – martie 2016, cota de consum pentru vinul de casă s-a triplat

Numărul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate băuturile analizate este de 2.5 ori. Bărbații cu vârsta până în 35 de ani se disting printr-o frecvență zilnică semnificativ mai mare decât media – de 3 ori pe zi.

„Dacă analizăm ponderea în consum, observăm că românii preferă băuturile calde, în principal cafeaua și mixurile pe bază de cafea – aproape jumătate dintre ocazii fiind generate de aceste băuturi. Peste o treime dintre ocazii se datorează băuturilor răcoritoare, iar 16% băuturilor alcoolice, Cantitatea de lichid consumată pe zi este de 630 ml (în afară de apă și lactate)”, conform reprezentanţilor GfK.

În plus, 1 din 10 persoane adulte consumă cel puțin o băutură în baruri, restaurante și terase, iar incidența zilnică crește în sezonul cald cu apoximativ 20%.