Stiri: Companii

Invenţiile româneşti, premiate la Salonul Internaţional de Invenţii INNOVA 2017

11.05.2017

În cadrul Salonului Internaţional de Invenţii INNOVA 2017, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a obţinut patru medalii, două de aur şi două de argint. INNOVA 2017 s-a desfăşurat în perioada 4-6 mai la Barcelona.
Invenţiile premiate cu aur au fost Generator electric supraconductor şi Stand pentru studiul curgerilor bifazice, rotaționale, cu gradient advers de presiune.

Medalii de argint au primit invenţiile Motor liniar magnetostrictiv şi Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apă curgătoare.

Şi în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, desfăşurat în perioada 29 martie – 2 aprilie 2017, Elveţia, ICPE-CA a obţinut trei medalii, două de aur şi una de argint. Invenţiile Stand pentru studiul curgerilor bifazice, rotaționale, cu gradient advers de presiune şi Hidroagregat de conversie a energiei hidraulice extrase din cursurile de apă curgătoare au obţinut medalii de aur, iar invenţia Supercapacitor cu electrolit gel a obţinut medalie de argint.

„ICPE-CA, prin cercetările demarate, se preocupă constant să răspundă provocărilor impuse de noile cerinţe economice şi sociale, astfel încât, prin activitatea sa, să contribuie la dezvoltarea durabilă a întregii societăţi”, au anunţat reprezentanţii Institutului.