Stiri: Finante

StartUP Nation 2018-2019

Investeşte în antreprenoriat, investeşte în viitor

05.03.2015

Consulting SERV, în parteneriat cu Training SERV, Scutaru Strategic Consulting şi Sun Business Expert anunţă lansarea proiectului „Investeşte în antreprenoriat, investeşte în viitor”, care se va desfășura între 10 martie și 11 octombrie 2015.

Proiectul beneficiază de un buget de 4.589.830 lei si este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul Majoritar de Intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul dorește promovarea culturii antreprenoriale şi stimularea iniţiativelor celor care vor să dezvolte o activitate independentă în Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia – Regiunea de Dezvoltare Bucureşti-Ilfov prin formarea profesională şi dezvoltarea competenţelor în antreprenoriat, subvenţionarea planurilor de afaceri elaborate de absolvenţii cursurilor şi înfiinţarea de IMM-uri în vederea creşterii ratei de ocupare în mod sustenabil, în acord cu sectoarele economice competitive şi cu potenţial de creştere în zonele vizate.

Cei care se vor înscrie în proiect vor beneficia de cursuri de formare profesională, sesiuni de consiliere şi mentorat și se vor putea înscrie într-un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia vor fi selectate cele mai bune 41 de idei de afaceri şi subvenţionate cu 10.000 de euro fiecare. În plus, se dorește înființarea a patru centre de sprijin care sa ajute la inițierea și dezvoltarea afacerilor nou înființate.