Stiri: Sanatate

Centrul Medical Veridia

Investiţie de 10 milioane euro în cel mai mare spital privat de recuperare medicală din România

16.10.2014

Cel mai mare spital privat de recuperare medicală din România, Spitalul Polaris, se construiește la Cluj, unitate care va deveni funcţională în luna martie a anului viitor. Investiţia în noua unitate se ridică la 10 milioane de euro, iar aceasta va fi amplasată în mijlocul unui spațiu verde de 58.000 de metri pătrați.

Spitalul este situat în zona de vest a Clujului, în localitatea Suceagu, pe Drumul European 81, şi va asigură servicii complete și integrate de recuperare medicală.

Unitatea este prevăzută în prima etapă cu 220 de paturi și servicii în ambulator, imagistică și laborator. Proiectul va pune accent pe depășirea fazei acute a bolii, a integrării rapide a pacienţilor în viața cotidiană.

Acest segment, cel de recuperare medicală, este unul dintre cele mai deficitare pe piața serviciilor de sănătate din România, eforturile și investițiile de până acum fiind făcute în special în tratarea fazei acute a bolilor”, a declarat președintele CA Polaris, Tudor Socea.

Proiectul va avea astfel o nouă abordare a nevoilor pacienților, atât cele medicale cât și cele personale. Resursele spitalului vor fi particularizate pentru fiecare pacient în parte, obținându-se un mediu medical și social foarte familiar, propice activităților de recuperare medicală.

Pentru asigurarea standardului dorit de calitate a serviciilor medicale au fost inițiate colaborări cu spitale specializate din Elveția, Franța, Austria și Germania, precum și cu Universitățile de Medicină și Farmacie din România.

„De aceste colaborări vor beneficia atât pacientii spitalului, prin aportul adus de specialiștii acestor centre de elită, cât și angajații Polaris în pregătirea lor profesională. În total, peste 400 de oameni vor lucra în noul spital. Prin serviciile de excelentă și condițiile oferite personalului medical, proiectul își dorește să readucă în țara o parte dintre medicii români care lucrează acum în străinătate”, a precizat Tudor Socea.