CTPark Timisoara

Investiţie de 13 milioane de euro în extinderea CTPark Timișoara

25.08.2017

Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP a anunţat că va investi peste 13 milioane de euro în extinderea cu 32.000 metri pătraţi a CTPark Timișoara. Investiția a fost demarată datorită creșterii cererii de închiriere de spații logistice și industriale pentru zona de vest a țării.

Portofoliul companiei din Timișoara include acum două parcuri logistice: CTPark Timișoara I, care a fost achiziționat în 2015 și are o suprafață totală de 10.000 m² închiriabili și CTPark Timișoara II, care se află la ora actuală în curs de construcție, urmând ca lucrările să fie finalizate în decembrie 2017.

Structura CTPark Timișoara II constă într-un spațiu de 15.000 m² care va fi ocupat de un client strategic și din alte două spații a câte 8.500 m² fiecare, ce vor fi disponibile pentru închiriere.

“Am decis să începem construcția CTPark Timișoara II datorită contractului de închiriere pe care l-am semnat cu un client strategic care a dorit să-și extindă spațiile de depozitare și producție, fiind în plin proces de dezvoltare a afacerii în această regiune. Un alt motiv este și creșterea cererii de închiriere de spații industriale în zona Timișoarei și nevoia de facilități premium, a căror calitate le face să fie mai mult decât niște simple hale. Constat cu bucurie existența unei tendințe clare de creștere a pieței de spații logistice și industriale, în România. Piața locală are o capacitate extraordinară de dezvoltare, în special dacă luăm în considerare cifrele existente la nivel internațional și facem o comparație: dacă în Cehia sunt aproximativ 400 m² de spații logistice la mia de locuitori, în România densitatea este de doar 128 de m² la mia de locuitori! Timișoara, dată fiind poziția ei strategică din punct de vedere geografic precum și nivelul de dezvoltare al infrastructurii, are o importanță foarte mare în dezvoltarea sectoarelor logistic și industrial din România. Decizia noastră este de a ne consolida prezența în zonă”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

CTP Timișoara I a fost cumpărat în 2015 și este în prezent închiriat în totalitate de nume importante, precum: Altex, eMAG sau Soehner care ocupă spații ce însumează 10.000 m². După finalizarea lucrărilor, CTPark Timișoara II va cumula 32.000 m², dintre care 17.000 m² vor fi disponibili pentru închiriere. CTPark Timișoara oferă spre închiriere spații începând de la 1.500 m², până la 8.500 m².

Planurile de dezvoltare ale CTP în zona de vest a țării includ, în afara Timișoarei, orașele Cluj-Napoca, Turda și Deva.

 

 

Citiți și despre: