Stiri: Sanatate

Investiție de 15 milioane lei în Secția de Radioterapie a Spitalului Carol Davila

21.07.2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat vineri la inaugurarea Secţiei de Radioterapie şi a sălii de operaţii dermato-oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, la invitaţia Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

״Această inaugurare este un prim pas pentru crearea unui Program Naţional de Radioterapie. Este esenţial pentru pacienţii cu boli oncologice să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament şi acest centru este un exemplu în acest sens. Lucrăm la Ministerul Sănătăţii la un astfel de Program pe care îl vom lansa anul viitor şi care se va adresa pacienţilor cu afecţiuni oncologice, care se vor trata în spitalele de stat״, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Investiţia realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”s-a ridicat la 15 milioane de lei, din care 4,47 milioane lei pentru sala de operaţii dermato-oncologie, iar pentru Secţia Radioterapie a fost alocată o sumă de 10,3 milioane lei, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.