Stiri: Companii

Investiție de 2 milion de euro, în fabrica Fornetti din România

19.04.2016

Grupul Fornetti a finalizat programul de dezvoltare în valoare de 2 milioane de euro, demarat acum şase luni, care a avut ca scop creşterea capacităţii de producţie a fabricii sale din România, respectiv îmbunătăţirea serviciilor privind satisfacţia clienţilor şi dezvoltarea sistemului logistic.

Ca prim element, a fost construită o fabrică nouă de mobilier, în Ungaria, urmat de finalizarea programului de mărire a capacităţii de producţie în fabrica din România. Un al treilea element din programul de dezvoltare, parcul auto, a fost modernizat prin achiziţia a 38 de vehicule noi. În paralel cu modernizarea tehnologică, am mărit efectivul de forţă de muncă cu aproximativ 200 de colegi noi, dintre care o parte sunt angajaţi în România.

În ultimele trei trimestre societatea a înregistrat o creştere mai mare de 10%, fapt care se va simţi şi în venitul angajaţilor – ca o recunoştinţă pentru munca lor începând cu 01 mai 2016 se va demara şi un program de dezvoltare pe plan de salarizare care va genera o creștere salarială medie de zece procente.

Grupul Fornetti a finalizat cu succes programul de dezvoltare de două milioane de euro, lansat în toamna anului trecut, al cărui scop a fost extinderea capacităţilor de producţie, respectiv satisfacerea cât mai completă a cerinţelor clienţilor şi dezvoltarea ramurii de logistică.

„Dezvoltarea continuă este absolut necesară în vederea consolidării internaţionale a poziţiei firmei şi a deservirii la nivel înalt a partenerilor noştri. Programul încheiat acum a pus Grupul Fornetti pe drumul la capătul căruia acesta poate deveni un lider european în industria alimentară”, a declarat Sebastian Gooding, administratorul Grupului Fornetti.

Un element important al programului de dezvoltare a fost extinderea capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din România. Cu ocazia modernizării din Timişoara, în cadrul unei investiţii de 600.000 de euro, Grupul Fornetti a schimbat anumite elemente ale liniilor de producţie.

„Datorită capacităţilor suplimentare de producţie, compania îşi poate creşte producţia în fabrica din România cu peste 600 de tone pe lună. În fabrica din Timişoara a grupului de firme s-a realizat punerea în funcţiune a soluţiilor automatizate de tehnică de ambalare, capabilă să deservească capacităţile crescute. Valoarea acestei investiţii s-a ridicat la 300.000 euro”, a spus Tóth Csaba, Directorul General al Fornetti România.

Cu celelalte elemente ale programului de modernizare, prin punerea în exploatare de noi mijloace de transport, grupul de firme şi-a îmbunătăţit semnificativ deservirea partenerilor, alimentarea acestora cu marfă. Autovehiculele dotate cu sistem frigorific modern şi fiabil deservesc săptămânal în România aproape 700 de puncte de coacere cu produse de patiserie la un nivel foarte ridicat chiar şi într-o comparaţie la nivel european.

„Grupul Fornetti doreşte să devină lider european în producţia de produse congelate de patiserie. Standardele internaţionale de calitate şi de siguranţă a alimentelor sunt pe deplin respectate în ambele fabrici din Ungaria respectiv România. Sarcina noastră cea mai importantă este păstrarea acestor indicatori de excepţie concomitent cu extinderea societăţii, asigurând astfel pătrunderea în cât mai multe ţări europene a produselor Fornetti”, a declarat administratorul Sebastian Gooding, legat de lansarea extinderii în Germania respectiv pe noile pieţe internaţionale. Primele produse livrate de către Fornetti vor ajunge peste câteva săptămâni pe rafturile magazinelor din Germania.