Transplantul de organe.

Investiţie de 22,3 milioane de euro, la Spitalului Județean de Urgență Sibiu

06.12.2015

Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a inaugurat Centrul de cercetare invazivă și non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult, proiect realizat datorită unei finanțări europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, fiind cofinanțat de Guvernul României, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 22,3 milioane lei din care asistența financiară nerambursabilă de la UE ajunge la 15,3 milioane lei.

Centrul este situat în spitalul nou, la parterul secțiilor Cardiologie și Obstetrică – Ginecologie, într-un spațiu complet renovat. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de cercetare -dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în domeniul medicinii cardiovasculare.

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente medicale ultra-performante, care permit dezvoltarea de teme de cercetare ale căror rezultate vor avea impact direct asupra îmbunătățirii sănătății populației, prin reducerea incidenței mortalității cardio-vasculare. Echipamentele achiziționate sunt în valoare de circa 18 milioane lei.

„Inaugurarea acestui Centru de cercetare este un moment de referință pentru dezvoltarea unui domeniu atât de important, cum este cel al patologiei vasculare. Centrul, realizat în cel mai mare proiect cu fonduri europene în domeniul medical derulat în Sibiu, oferă o calitate net superioară a actului medical, atât prin bună pregătire a specialiștilor, cât și prin aparatura de ultimă generație”, spune Ioan Cindrea, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

 

 

Citiți și despre: