Investiţie de 2,44 milioane euro, în centrala de la Chişcani

06.07.2015

Pe data de 3 iulie, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, împreună cu Secretarul de Stat MEIMMMA, Bogdan Badea, au participat la ceremonia de recepție finală și punere în funcțiune a noii capacități de producție „Centrala Electrică Fotovoltaică 1,7 MW”, în localitatea Chişcani, județul Brăila.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Electrocentrale Grup S.A, în calitate de Beneficiar, Asocierea SPA — Tractebel Engineering România S.A., în calitate de Consultant și Manager de Proiect, Electrasol Proiect S.R.L., în calitate de Executant și Electrica Distribuție Muntenia Nord — S.D.E.E. Brăila, în calitate de Operator de Rețea. De asemenea, in conformitate cu reglementările legale în domeniu, au participat și reprezentanții Administraţiei Publice Locale, ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

Parcul fotovoltaic de la Chişcani reprezintă o investiție din surse proprii a Electrocentrale Grup S.A., societate cu capital integral de stat, din portofoliul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Oportunitățile legislative și schemele de susținere a producerii de energie electrică din surse regenerabile au determinat Electrocentrale Grup să ia decizia de a valorifica activele — altfel neutilizabile, din patrimoniul societății, prin realizarea parcului fotovoltaic din intravilanul localității Chișcani, pe un teren de 39.365 mp din proprietatea proprie. Valoarea totală a proiectului se ridică la 10.999.584 lei (2.445.000 euro), rezultând un cost specific de cca. 1.419 mii euro / MW.

 

Citiți și despre: