Stiri: Energie

Investiţie de 3,5 milioane dolari, în terminalul petrolier din Marea Neagră

10.11.2015

KMG International a investiti de 3,5 milioane dolari în terminalului petrolier din Marea Neagră, compania, prin intermediul Midia Marine Terminal, anunţând finalizarea lucrărilor de înlocuire a sistemului de echipamente necesare pentru transferul ţiţeiului prin terminalului petrolier operat în largul Mării Negre.

Investiţia a vizat înlocuirea întregului sistem flexibil de transfer al ţiţeiului de la navele petroliere către parcul de rezervoare al rafinăriei Petromidia.

„Lucrările de mentenanţă capitale obligatorii menţin terminalul maritim în condiţii optime de siguranţă şi performanţă. De asemenea, investiţia asigură menţinerea la un nivel maxim de protecţie a mediului marin. La fiecare 2 ani, investim circa 200 mii dolari, la 4 ani 1.4 milioane dolariiar la fiecare 8 ani în jur de 3 milioane dolari pentru aceste lucrări”, a declarat Ioan Taus, directorul general al companiei Midia Marine Terminal.

Înlocuirea sistemului de furtune flexibile a fost realizată de Midia Marine Terminal pe mare şi a implicat şase ambarcaţiuni şi 20 de scafandri care au lucrat timp de 16 zile. Proiectul a fost realizat cu participarea companiei Rominserv, contractorul general al KMG International, pentru aprovizionarea furtunelor şi lucrările efectuate pe uscat.

În ultimii şase ani, prin intermediul terminalului petrolier din largul Mării Negre au fost descărcate peste 23 milioane tone de ţiţei şi au fost operate în siguranţă 276 de nave. Terminalul a rezistat fără avarii, în condiţii de frig sever şi la furtuni violente cu valuri care au depăşit opt metri în zona acestuia fiind proiectat să funcţioneze pentru o perioadă de minimum 25 de ani.

La ora actuală, terminalul de la Marea Neagră asigură necesarul de ţiţei al rafinăriei Petromidia – cea mai mare unitate de profil din ţara noastră, care a prelucrat în 2015 o cantitate record, de 5 milioane tone de ţiţei, de la punerea în funcţiune din anul 1979, atingând, astfel, capacitatea maximă de producţie.