Investiție de 4 milioane euro în cea mai nouă clinică de hematologie

31.07.2017

Ministrul Sănătății pune bazele celei mai noi clinici de hematologie, o investiție de peste 4 milioane de euro. Astfel, lucrările de construcție la cea mai nouă clinică de hematologie din țară, care va funcționa în cadrul Institutului Oncologic “Profesor Doctor Ion Chiricuță” din Cluj Napoca, au fost demarate vineri.

Reprezentând o investiție inițială a Ministerului Sănătății de aproximativ 4,2 milioane de euro (echivalentul a 19 milioane de lei), clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplant de măduvă la nivel național și va permite tratarea pacienților care suferă de afecțiuni maligne ale sângelui, precum leucemia. În cazul acestora, transplantul de măduvă este o procedură medicală complexă, dar vitală. Prin deschiderea unor noi centre de diagnostic și transplant, ne asigurăm că cele mai moderne tehnici și tratamente medicale sunt accesibile pacienților români.

Investiția derulată de Ministerul Sănătății este cuprinsă în programul de guvernare care are ca obiectiv dotarea și extinderea spitalelor românești.

La fel de important, în cadrul Institutului Oncologic de la Cluj, Ministerul Sănătății a alocat și pus în funcțiune șapte noi aparate de anestezie, achiziționate prin Programul Băncii Mondiale privind reforma sectorului sanitar. Noile aparate au fost repartizate în cadrul blocului operator al Institutului, care cuprinde 12 săli de operații și are o activitate, în medie, de 8.000 intervenții chirurgicale anual.

În cadrul aceluiași program, în primele șase luni ale acestui an, Ministerul Sănătății a realizat investiții în valoare de aproximativ 12 milioane euro, iar alte investiții majore în infrastructura de sănătate au intrat în linie dreaptă.

Astfel, au fost cumpărate 277 de mașini de anestezie, destinate blocurilor operatorii din aproximativ 50 de unităţi sanitare. Au fost finalizate procedurile de furnizare a echipamentelor medicale necesare pentru unităţile de primiri urgenţe din 68 de spitale regionale, strategice, institute medicale, spitale judeţene, spitale de pediatrie şi spitale de suport. Este vorba despre echipamente de monitorizare, ventilatoare, ecografe, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproape 4 milioane de euro.

Tot în acest an, vor fi cumpărate echipamente moderne de radioterapie pentru un număr de cinci spitale, din București, Constanța, Galați și Baia Mare. De asemenea, până la finalul anului, se vor achiziționa alte cinci astfel de aparate de radioterapie pentru dotarea spitalelor din Craiova, Cluj, Timișoara, Oradea și Târgu Mureș.

Totodată, Ministerul Sănătății este în proces de achiziționare a unui număr de 12 aparate computer tomograf (CT) și a 21 de aparate de rezonanță magnetică nucleară (RMN). Dotarea cu echipamente de diagnostic imagistic se va face pentru toate spitalele județene, regionale și universitare care nu dispun, în prezent, de aceste servicii moderne de diagnostic.

 

 

 

Citiți și despre:

  • DevTalks Cluj Napoca va avea loc pe 11 maiDevTalks Cluj Napoca va avea loc pe 11 mai Pe 11 mai, la Cluj-Napoca, va avea loc cea mai mare conferință IT - DevTalks. Aflat la cea de-a 2-a ediție din Cluj, evenimentul va reuni peste 600 de specialiști IT, Software Developeri, Web Developeri, Team […]
  • Wizz Air lansează trei noi rute din Cluj-NapocaWizz Air lansează trei noi rute din Cluj-Napoca Compania aeriană Wizz Air a anunţat o nouă expansiune și crearea de locuri de muncă pentru baza din Cluj. O aeronavă suplimentară Airbus A320 se va alătura flotei locale, ceea ce va face ca numărul total să […]
  • Pfizer investeşte 5,4 milioane dolari în unitatea de la Cluj-NapocaPfizer investeşte 5,4 milioane dolari în unitatea de la Cluj-Napoca Pfizer România îşi extinde operaţiunile în România şi investeşte 5,4 milioane de dolari în linia de ambalare de la Cluj-Napoca, Ferrosan. Această unitate a fost cumpărată de companie în decembrie 2011 şi de […]
  • Livrări record pe piaţa de birouri din ClujLivrări record pe piaţa de birouri din Cluj Peste 44.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri moderne urmează să fie livraţi în acest an în Cluj – Napoca, cu 300% mai mult comparativ cu anul trecut. 2017 este, aşadar, cel mai bun an pentru piaţa de […]
  • AHK România deschide un birou în Cluj NapocaAHK România deschide un birou în Cluj Napoca Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) deschide un birou în Cluj-Napoca. Decizia vine după mai bine de 15 ani de activitate de succes în România, prin biroul în București, unde lucrează 21 […]