Stiri: Constructii

Investiţie de 70 de milioane de euro la Electroputere Parc

18.10.2017

Grupul francez de real estate Catinvest a anunţat extinderea cu 9.200 de metri pătrați a Electroputere Parc. Investiţia face parte din planurile strategice ale companiei de a consolida poziția de leader a centrului comercial în Craiova și în regiune.

În plus, grupul a început construcția unei clădiri independente care va oferi 12.000 de metri pătrați de spații comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A și peste 700 de locuri de parcare subterane. Investiția totală în extinderea centrului comercial și în construirea clădirii cu spațiu mixt, de retail și de birouri, va depăși 70 de milioane de euro până la finalul anului 2018.

“Electroputere Parc este o locație extraordinară, cu potențial uriaș de dezvoltare, fiind printre puținele centre comerciale, dacă nu chiar singurul din provincie, cu o poziționare atât de bună, chiar în oraș, oferind acces rapid și facil cumpărătorilor la o zonă foarte mare de shopping. Extinderea centrului și dezvoltarea unei noi clădiri reprezintă, astfel, o mișcare firească, parte din strategia amplă de investiții a Catinvest în extinderea spațiilor comerciale din portofoliu, pentru a putea oferi oamenilor mai multe opțiuni de shopping și divertisment”, a declarat Bertrand Catteau, președintele grupului Catinvest.

Lucrările de extindere a spațiilor comerciale cu o suprafață închiriabilă brută (GLA – gross leasable area) de 9.200 de metri pătrați de magazine, cinema și spații de divertisment sunt deja în desfășurare, iar inaugurarea este planificată pentru primul semestru din 2018.

Noua aripă va găzdui branduri din grupul LLP (Reserved, House, Sinsay și Cropp), care se vor alătura astfel brandurilor existente precum Zara, H&M, LC Waikiki, Berska, Pull&Bear, C&A, Stradivarius, New Yorker, US Polo, Kenvelo, Orsay sau Tom Tailor, transformând Electroputere în destinația cea mai mare de shopping din Craiova și din Dolj.

De asemenea, clienții Electroputere Parc se vor putea bucura de noi restaurante, terase, magazine, o zonă multifuncțională de divertisment (jocuri electronice și de tip arcade, biliard, bowling, bar cu tematică sportivă etc.), precum și primul cinematograf integral VIP din România.

Catinvest a început și construcția unei clădiri independente cu spații mixte. Situată între parcarea principală a centrului comercial Electroputere Parc și Kaufland, noua clădire va include o suprafață închiriabilă brută de 12.000 de metri pătrați de spațiu de retail (între care se va regăsi și magazinul de mobilă Kika), o suprafață închiriabilă brută de 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A pe două etaje superioare și peste 700 de locuri de parcare subterane.