Investiție de peste 23.000.000 de lei în Năvodari

31.08.2015

Primăria Orașului Năvodari a demarat implementarea proiectului ”Construire Centrul de Afaceri Năvodari” pe raza orașului cu același nume, investiția ajungând la peste 23 de milioane de lei. Implementarea respectivului proiect are o durată de 36 de luni, valoarea nerambursabilă a acestuia fiind de peste 10 milioane de lei.

Practic, pe raza orașului Năvodari Centrul de Afaceri Năvodari vor ajuta la existența și dezvoltarea a 38 de firme locale prin oferirea de spații de birouri cu suprafețe cuprinse între 23 și 53 de metri pătrați.

Un număr minim de 154 de angajați vor fi deserviți astfel iar o estimare realizată de cei care implementează proiectul arată că minimum 70 dintre noile locuri de muncă vor fi ocupate de către femei.

Proiectul din Năvodari a fost selectat și inclus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 4-„Sprijinirea mediului de afaceri regional și local”, DMI 4.1-„Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională și locală”

Prin construirea acestui centru de afaceri autoritățile locale își manifestă interesul pentru susținerea IMM-urilor locale  ca și factori de creștere pentru activitățile economice locale. De asemenea, prin crearea unor noi locuri de desfășurare a muncii Primăria Năvodari se înscrie în oferirea unui loc atractiv pentru dezvoltarea unor noi oportunități de business și investiții pentru înființarea locurilor de muncă destinate comunităților locale.

Totodată, Primăria Năvodari speră că prin implementarea acestui proiect să ofere o furnizarea de servicii de suport pentru mediul de afaceri adaptate nevoilor și exigențelor acestora. În același timp se dorește sprijinirea dezvoltării economice durabile și echilibrate, locale, potrivit nevoilor și resurselor locale specifice.

În ultimii ani zona orașului Năvodari a constituit ca sferă de interes pentru dezvoltările durabile în sectorul de business și cel economic local.

 

Citiți și despre: