Stiri: Companii

Combinatul Liberty Galati

Investiție Liberty Galați 2020. 7 milioane de euro pentru un echipament de depoluare

31.01.2020

Investiție Liberty Galați 2020. Liberty Galați a investit 7 milioane de euro într-un echipament de depoluare de ultimă generație. Combinatul siderurgic și oamenii săi sunt hotărâți să demonstreze că se poate produce mai mult și mai bine protejând mai eficient mediul înconjurător, în acord cu ambiția G.F.G. de a deveni neutri de carbon până în 2030.

Investiție Liberty Galați 2020. Filtru hibrid

Compania a finalizat lucrările de montare a unei noi instalații de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care deservește Mașina de Aglomerare nr. 5. Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

Investiție Liberty Galați 2020. Ce spune conducerea companiei

“În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm  pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene ”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați.

Investiție Liberty Galați 2020. Emisii

Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioară și le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți.

Eficiență

Noua investiție s-a ridicat 7 milioane de euro. Aceasta are o reținere a prafului de peste 99%, dar și consumuri energetice mai bune.

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a alocat aproximativ 190 milioane de euro pentru investiții în:

  • echipamente de depoluare
  • alte îmbunătățiri de mediu

Citește și E.ON Energie România a pus în funcțiune „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș